dinsdag, 23 april 2013 08:13

Brandweerpost Schalkwijk tijdelijk andere locatie

Brandweerpost Schalkwijk verbouwd

De huidige brandweerpost in Schalkwijk is sterk verouderd. Het gebouw voldoet niet meer aan de huidige wettelijke eisen en wordt daarom verbouwd. De veiligheid van de inwoners van Schalkwijk en omgeving blijft gewaarborgd, doordat de brandweer uitrukt vanaf een tijdelijke locatie in de buurt .

Tijdelijke locatie

Tot de oplevering van de huidige brandweerpost, rukt de brandweer uit vanaf  één van de bedrijfsruimten van installatiebedrijf Smit BV aan de Lagedijk 22 in Schalkwijk.  Deze locatie ligt op 300 meter afstand van de huidige brandweerpost.  In verband met de verhuizing naar de Lagedijk geldt van 1 mei tot en met 31 oktober een parkeerverbod aan beide zijden van de Lagedijk, tussen Lagedijk 32 en Kloostergaarde.  Publicatie  van dit tijdelijke verkeersbesluit vindt plaats op 24 april.

Architect en aannemer

Impressie verbouwing brandweerpostSamen met een delegatie van de vrijwillige brandweer en ondersteuning vanuit de VRU is er vanaf de zomer 2012 hard gewerkt aan het opstellen van het programma van eisen voor de te verbouwen post. In december werd,  via een aanbesteding,  het ontwerp van Huub van der Zee architecten unaniem gekozen als het meest aansprekende ontwerp. Op 3 april jl. werd de
aanbesteding voor de aannemer afgerond. Bouwbedrijf Kühne start begin  mei  met de verbouwing van de post. Volgens de planning duurt dat tot medio oktober. Binnen in het gebouw is asbest verwerkt. Dit wordt met uiterste zorg gesaneerd door een erkend bedrijf. Hierbij bestaat  geen gevaar voor de omgeving. 

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1683/