woensdag, 20 december 2023 16:47

De kerstgiften voor de Voedselbank stromen binnen

Ook dit jaar is de week voor kerst de drukste week wat betreft spontane donaties voor onze klanten en vrijwilligers. Er worden elke dag wel dingen afgegeven aan de deur of we worden gebeld of gemaild door particulieren of ondernemers.

Een greep uit de giften van afgelopen week:

Sterpoelier van der Lingen doneerde voor alle klanten kippenpoten, 2 per zakje. Al vele jaren zorgt René van der Lingen voor een lekker stukje gevogelte in deze tijd van het jaar. Daarnaast krijgen we flinke korting bij hem als we kip bij hem inkopen. Deze kippen zijn halal, dus ook geschikt voor onze islamitische klanten.

Landwinkel de Lindeboom in ’t Goy doneerde een lekker doosje chocolade voor al onze klanten. Deze waren over van de kerstmarkt en het leek eigenaresse Yvonne van Doorn wel een leuk extraatje voor onze klanten. We krijgen wel vaker overschotten van de Lindeboom en ze geven korting als wij bij hen inkopen.

Van Auto Voskuilen ontvingen wij voor alle klanten een big shopper. De tassen waren over en Ernestine Voskuilen zocht daarvoor een goede bestemming. Daarbij dacht ze aan onze klanten, die in deze tijd wel een extra tas kunnen gebruiken als zij komen winkelen bij de voedselbank. Ook Voskuilen is een heel trouwe sponsor, zij sponsoren al meer dan 5 jaar de brandstof voor de koelbus.

Theater aan de slinger doneerde 30 kaarten voor de “warme wintermiddag” op zaterdag 23 december met op het programma een concert van het AYSO (Amsterdam Youth Symphony Orchestra) en een vertoning van de film ‘Mary Poppins Returns’. Deze warme wintermiddag is een jaarlijks terugkerend evenement, een speciale middag voor een bijzondere groep Houtenaren voor wie de periode van kerst en oud & nieuw niet vanzelfsprekend de leukste tijd van het jaar is.