zaterdag, 23 december 2023 16:08

Wereldwinkel geeft kerstattentie aan DoorGeefLuik

De vijfentwintig vrijwilligers van het DoorGeefLuik zijn in het zonnetje gezet door de Wereldwinkel Houten. Tijdens hun kerstbijeenkomst werden zij verrast met een kerstattentie door voorzitter Ginny Mulder. “Erg leuk om deze waardering te krijgen”, aldus Aleid Groothoff van het DoorGeefLuik.

Zowel het DoorGeefLuik als de Wereldwinkel zetten zich in om armoede te bestrijden en mensen verder te helpen. “De doelgroep waar jullie je voor inzetten, dragen wij ook een warm hart toe. En daarom waarderen wij jullie inzet enorm”, aldus Ginny Mulder.

In het DoorGeefLuik kunnen nieuwkomers (vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen) huisraad uitzoeken om hun huis in te richten. Het gaat om meubels, keukengerei, beddengoed, maar ook kleding en speelgoed, dat andere Houtenaren niet meer nodig hebben. Ook mensen die gebruik maken van de Voedselbank of door het Sociaal team of de kerken worden doorverwezen, kunnen bij het DoorGeefLuik terecht.

De Wereldwinkel verkoopt een breed assortiment aan fairtrade en duurzame cadeau-artikelen, voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Voor alle producten uit de Wereldwinkel wordt een eerlijke prijs betaald én ze worden geproduceerd met respect voor mens en milieu. De producent werkt onder veilige en menswaardige omstandigheden en er is geen sprake van kinderarbeid.