maandag, 11 maart 2024 08:24

Weesfietsenopruimactie van 11 tot 15 maart in Houten Castellum

Fietsen die lange tijd in de openbare ruimte staan zonder te worden gebruikt noemen we weesfietsen. Zij houden stallingsplekken bezet. Daarom doen de boa’s van gemeente Houten enkele keren per jaar een opruimactie in de centrumgebieden. Zo komt er stallingsruimte vrij en voorkomen we dat fietsen niet op gevaarlijke of andere storende plekken staan. In de week van maandag 11 tot vrijdag 15 maart is er weer een opruimactie in het winkelcentrum Houten Castellum.

Blauw label op de fiets?

Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat. Maar door lang te blijven staan, worden het fietswrakken die stallingsplekken bezet houden. In de week van 11 maart krijgen alle weesfietsen in het winkelcentrum Houten Castellum een blauw label. Heeft uw fiets een blauw label en gebruikt u uw fiets nog? Verwijder het blauwe label en stal uw fiets in het Fietstransferium Houten Castellum. Fietsen met een blauw label verwijderen we na 21 dagen. In Houten Castellum geldt dat fietsen maximaal 21 dagen op dezelfde plek mogen staan.

Opslag weesfietsen in milieustraat

In de week van 1 tot 5 april verwijderen we alle blauwe gelabelde fietsen uit het winkelcentrum Houten Castellum en voeren we de fietsen af naar de milieustraat. Daar bewaren we de fietsen maximaal 13 weken. Staat uw fiets in de milieustraat? Dan kunt u de fiets tijdens deze opslagperiode ophalen. Hiervoor maakt u een telefonische afspraak met de gemeente op (030) 63 92 611.

Fietstransferium Houten Castellum

Wist u dat u in het Fietstransferium Houten Castellum, aan het Forum Porta Toga 48, uw fiets gratis voor een bepaalde periode kunt stallen? In het Fietstransferium is voldoende stallingsruimte en toezicht.

Hebt u vragen over de opruimactie?

Bel dan (030) 63 92 611 en vraag naar de heer D. van der Horst of de heer M. Klein van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH).