maandag, 11 maart 2024 08:28

Tegeltaxi haalt gratis oude tuintegels op

Op woensdag 27 maart rijdt de tegeltaxi weer door Houten. De taxi haalt gratis oude tuintegels op. De taxi gaat bij adressen langs. Van tevoren aanmelden is nodig.

Speciale editie

Op woensdag 27 maart rijdt een naast de gewone tegeltaxi ook een minitegeltaxi van Moree. Deze minitegeltaxi haalt hoeveelheden tot 6 m2 op. Daarnaast ontvangt u bij deze editie van de tegeltaxi een tegoedbon. Hiermee kunt u ’s middags gratis vijf tuinplanten ophalen bij obs de Plantage.

Ophalen van oude tegels

De gemeente laat dit jaar zes keer de tegeltaxi rijden. De tegeltaxi haalt tegels op die uit de tuin zijn gewipt. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Meer groen in de omgeving maakt ook gelukkiger. Dat zijn goede redenen om tegels in de tuin te vervangen voor gras of planten. De taxi zorgt voor het afvoeren van de tegels.

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

De tegeltaxi rijdt speciaal voor het Nederlands Kampioenschap tegelwippen. Houten doet dit jaar voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Houten doet ook mee. Laten we zorgen dat we dit jaar hoog eindigen.

Aanmelden

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u aan te melden voor de tegeltaxi. Er is een beperkt aantal plekken voor de tegeltaxi. Meld u daarom op tijd aan.

Spelregels

Om de taxi voor te laten rijden, gelden een paar regels:

  • De aangeboden tegels worden vervangen door groen of waterdoorlatende verharding;
  • Stuur een tekening van uw tuinplannen of een foto van voor en na het tegelwippen;
  • Stuur een bewijs van deelname aan het NK Tegelwippen. Ga hiervoor naar: nk-tegelwippen.nl/meedoen/.
  • De bevestigingsmail van het NK Tegelwippen of een foto van de bevestiging is voldoende;
  • Laat weten om hoeveel m2 stenen het gaat;
  • De taxi neemt alleen stenen en klinkers mee, dus geen grind, zand, grond, planten of ander afval.