maandag, 27 mei 2024 12:57

Eerste streekmarkt 2024

Zondag 26 mei werd op het Plein weer de eerste Streekmarkt van dit jaar gehouden. Achter de schermen hebben Patricia, Christie en Martijn hard gewerkt om een gevarieerd aanbod te creëren. Natuurlijk waren er de oude bekende producenten zoals Pieman en Mme cocos, die pasteitjes en kokosmakronen verkopen die ‘s middags steevast uitverkocht zijn.

Ook de aardbeien van de streekwinkel uit Wijk bij Duurstede en de kaas van kaasboer Miltenburg uit Schalkwijk hadden gretig aftrek. Er waren wafels voor het goede doel, je kon een hotdog laten pimpen bij La Crevette en de nieuwe eigenaar van Italia Houten had heerlijke ijssoorten uitgezocht voor de bakfiets.

De handen waren goed uit de mouwen gestoken gezien het aanbod van zelfgemaakte producten bij de kraampjes met bloemstukjes, oorbellen, haarspeldjes, notitieboekjes, haakwerk, poppen etc. Het concept van TIPIZZZ met een compleet concept voor gethematiseerde slaapfeestjes was nieuw.

Het geheel werd gezellig omlijst door accordeonist Paul Papillion. Wat een pech dat het enorm begon te regenen, tja het weer kun je niet voorspellen. De ondernemers zijn tevreden en kijken uit naar de volgende keer, op zondag 30 juni komen de meesten weer en dan is er ook een aanbieder van zelfgemaakte makrons en Nanana’s kitchen is er dan ook. Er is nog plek voor meer ondernemers of hobbyisten. De juni editie heeft extra aandacht voor kunst! Meer info op de website www.streekmarkthouten.nl Streekmarkt