zaterdag, 01 juni 2024 11:31

Denk mee over de toekomst van het buitengebied

In het buitengebied van Houten spelen veel ontwikkelingen: landbouw- en fruitteelt, duurzame energie, energietransitie, mobiliteit, erfgoed, nieuwe woningen, recreatie en natuur. Daarom is het nodig om keuzes te maken en samenhang aan te brengen. Dat doen we samen met inwoners, gebruikers en belanghebbenden.

Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van het buitengebied van Houten? Kom op maandag 10 juni naar het werkatelier in het gemeentehuis van Houten of deel jouw idee op houtenpraatmee.

Met alle ontvangen ideeën van inwoners stellen we een Agenda Buitengebied op die beschrijft wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van het buitengebied. Daarmee sluiten we ook aan op de landelijke, provinciale, regionale en lokale ontwikkelingen. De Agenda Buitengebied is input voor het opstellen van de omgevingsvisie en voor korte termijn verbeteracties.

Deel jouw idee

Wij gaan graag met jou in gesprek over de toekomst van het buitengebied van Houten en wat jij belangrijk vindt. Dit kan via:

  • Werkatelier 10 juni 19:30 – 21:00 uur, gemeentehuis Houten

Tijdens het werkatelier praten wij iedereen bij over de ontwikkelingen in het buitengebied en wij horen graag wat jouw ideeën zijn. Het werkatelier vindt plaats in het gemeentehuis van Houten, Onderdoor 25, van 19:30 tot 21:00 uur.

Prik jouw idee online op een kaart op het participatieplatform houtenpraatmee.nl

Na het opstellen van de Agenda Buitengebied koppelen we de Agenda aan iedereen terug. Het College en de gemeenteraad stelt de Agenda Buitengebied vast. Daarna krijgt de agenda plek in de omgevingsvisie.

Vragen?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Media

Bekijk hieronder de oproep van wethouder Wouter van den Berg
Meer in deze categorie: « Toekomstagenda ‘t Goy