donderdag, 22 augustus 2024 15:10

360 zonnepanelen op het dak van Aan de Slinger

 In de zomermaanden zijn er door het bedrijf Kronenburg Techniek, in opdracht van stichting Aan de Slinger, maar liefst 360 zonnepanelen op het dak van theater Aan de Slinger geplaatst. Op woensdag 21 augustus zijn de zonnepanelen in werking gesteld onder toeziend oog van Arie Ouweneel van Kronenburg Techniek en Arjen Berendse, directeur van Aan de Slinger.

De zonnepanelen leveren een derde van het totale elektriciteitsgebruik per jaar. Bijna 90% van de opgewekte elektriciteit wordt direct gebruikt. Dankzij een subsidietoezegging door de Provincie Utrecht en het Rijk, middels de DUMAVA-subsidieregeling, is het voor Aan de Slinger mogelijk om batterijen aan te schaffen voor de opslag van de overige 10% én om voordelig over te stappen op een dynamisch contract met de energieleverancier.

Aan de Slinger, trotse eigenaar van het GOUDEN Green Key certificaat, heeft hiermee weer een flinke stap naar een duurzamere bedrijfsvoering gezet!  Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er veel aan doen om de gevolgen van onze vele activiteiten op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaat Aan de Slinger een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

We gaan zuinig om met water- en energiegebruik. Al onze verlichting is 100% energie-efficiënt. Ook is er veel aandacht voor afvalverwerking. Er wordt rekening gehouden met klimaatbeheersing. Om geen warmte (dus energie) verloren te laten gaan, zijn al onze warmwater- en CV-leidingen geïsoleerd. Om waterverspilling tegen te gaan, is de waterdoorstroom van onze douches, wastafels kranen en toiletten gereduceerd.