vrijdag, 06 september 2024 13:04

Koop nu een insectenhotel met korting

Vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten hebben het moeilijk. Hun aantal is de afgelopen jaren enorm gedaald. Dat is slecht nieuws, want insecten zijn essentieel voor de bestuiving van planten, fruit en groente. Zo zorgen ze voor onze voedselvoorziening en helpen ze de biodiversiteit in stand te houden. Helaas worden de meeste insecten bedreigd door bestrijdingsmiddelen, verstening en milieuvervuiling. Het is daarom zaak om ze een handje te helpen.   

Insectenhotel

Het vergoenen van uw tuin is één, maar er is meer nodig. De insecten die op bloemen afkomen hebben ook een voortplantingsplek nodig. In Houten staan diverse grote insectenhotels. Hier kunnen de dieren zich veilig terugtrekken en voortplanten. Er zijn ook kleinere hotels voor in uw eigen tuin. Dit geeft een gezellige drukte van gonzende bezoekers. De insecten helpen ook graag mee om uw (moes)tuin vrij van luizen te houden.  

Kortingsactie

Op verzoek van de gemeente heeft De KrachtFabriek deze zomer kleinere hotels voor particulieren gemaakt. Deze zijn met korting te koop. De hotels zijn iets duurder dan elders, maar ze zijn zeer duurzaam en met de hand gemaakt door bewoners uit onze gemeente, waarbij alleen lokaal snoeimateriaal is gebruikt. Tip: de hotels zijn ook heel geschikt als cadeau.

Er zijn drie modellen:  

Grote ruit 30 x 30 cm € 30 (normaal € 45)
Kleine ruit 20 x 20 cm € 25 (normaal € 35)
Huisje € 17,50 (normaal € 25) 

Verkoop door de KrachtFabriek

De insectenhotels groot en klein worden gemaakt door inspiratoren van de Houtwerkplaats. Zij werken hierbij nauw samen met deelnemers van Uitwerking (ondersteuning van kwetsbare mensen) die helpen met het afwerken en vullen van de verschillende hotels. Een mooi geslaagde samenwerking, co-creatie noemen wij dat en een prima kruisbestuiving voor delen van kennis en kunde. Zowel de makers/inspiratoren van De KrachtFabriek als de deelnemers van uitwerking hopen dat iedereen kan genieten van deze leuke kleine insectenhotels en dat de biodiversiteit in onze mooie gemeente hiermee een mooie boost gaat krijgen. 

De KrachtFabriek is gevestigd op Het Wed 79. 

De openingstijden zijn:

Woensdag 13.00-16.00 (om de week)
Vrijdag 13.00-16.00
Zaterdag 12.00 -16.00

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deze actie loopt zolang de voorraad strekt, tot uiterlijk 31 december 2024.