dinsdag, 10 september 2024 19:43

Burgemeester Gilbert Isabella stopt na deze termijn

Vandaag, 10 september 2024,  heeft burgemeester Gilbert Isabella onderstaande brief aan de gemeenteraad verstuurd.

Geachte leden van de gemeenteraad Houten,

Onlangs heb ik de commissaris van de Koning in een persoonlijk gesprek laten weten niet beschikbaar te zijn voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van de gemeente Houten.

Het is gebruikelijk dat een burgemeester ongeveer 9 maanden voor het aflopen van zijn ambtstermijn met de commissaris contact heeft over de vraag: hoe verder na deze termijn? Het gesprek daarover hebben wij afgelopen week gehad.

Volgend jaar word ik 64 jaar en ben ik 20 jaar actief in de politiek-bestuurlijke arena. Het 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar moeten zijn, legt een groot beslag op mijn leven en op dat van dierbaren om mij heen. En hoewel ik met heel veel plezier en enthousiasme het ambt van burgemeester beleef en ervaar, vind ik het tijd om vanaf volgend jaar juli (eind ambtstermijn) een andere balans in mijn leven te krijgen.

Vanzelfsprekend zal ik mij de komende maanden tot mijn vertrek begin juli 2025 voor de volle 100% - in samenwerking met de leden van de raad, de leden van het college en alle medewerkers - blijven inzetten voor de inwoners van onze mooie gemeente Houten.

Met vriendelijke groet,

Gilbert Isabella
Burgemeester