vrijdag, 13 september 2024 14:02

Jonge mantelzorgers naar Duinrell met Jongerenwerk

Op zaterdag 7 september ging het Jongerenwerk van vanHouten&co met een groep van negentien jonge mantelzorgers uit Houten, op stap naar pretpark Duinrell. Om andere jongeren uit een gelijksoortige situatie te ontmoeten, organiseert vanHouten&co meerdere keren per jaar activiteiten voor deze groep. Een dagje ontspannen, plezier maken met elkaar en hier en daar een serieus gesprek. 

Het jongerenwerk heeft speciale aandacht voor jonge mantelzorgers (10-23 jaar) uit de gemeente Houten. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een vader, moeder, broer of zus met een chronische ziekte of handicap. Maar liefst 1 op de 4 jongeren groeit in een dergelijke situatie op. Het kan betekenen dat zij zich meer aan moeten passen binnen het gezin, ze wat meer mee moeten helpen in huis en zich soms of regelmatig zorgen maken om hun gezinslid. 

Jongeren uit de gemeente Houten tussen 10 en 23 jaar, die zich herkennen als jonge mantelzorger, kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor deze groep. Na inschrijving ontvangen zij automatisch een mailtje zodra er weer een activiteit ingepland staat. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel het Jongerenwerk via 06-86822542. Deelname aan deze activiteiten is gratis, dankzij financiƫle ondersteuning van de gemeente Houten.