vrijdag, 26 april 2013 09:31

Geslaagde Beeball Clinic op De Fontein

Dinsdag 23 april hebben Anja en Leander namens de Houten Dragons een Beeball clinic verzorgd voor kinderen van basisschool De Fontein. Hoewel het een beetje miezerde werd het een hele leuke ochtend. 

Ruim 80 kinderen uit de groepen 3 en 4 hebben in de loop van de ochtend leren slaan en vangen. Vaardigheden die vervolgens natuurlijk in een echt wedstrijdje werden toegepast.

Per groep waren steeds 40 minuten beschikbaar. De kinderen hebben daarin bij wijze van warming up eerst in twee groepjes van ongeveer twaalf kinderen een leuk tikspelletje gedaan. Beeball is per slot van rekening in de eerste plaats een tikspel. Vervolgens is één groep zich eerst gaan oefenen in het slaan. De andere groep ging ondertussen handschoenen passen en lekker ballen vangen. Na een minuut of tien werd gewisseld. 

Het slotstuk was natuurlijk een echt wedstrijdje. Op vier veldjes speelden acht teams van circa drie kinderen met elkaar een spannend potje 'single Bee'.  Michelle Melara maakte voor Omroep Houten een mooi filmpje:

Kinderen die nader kennis willen maken met Beeball kregen een mooi kaartje. Zij kunnen drie keer gratis op proef meetrainen bij de Houten Dragons. Er zijn bijna 100 kaartjes uitgedeeld! Of die kinderen allemaal echt gaan meetrainen bij de Dragons is de vraag maar het maakt wel duidelijk dat ze van deze clinics hebben genoten.

Dat bleek ook nog eens uit het bericht dat we na afloop van de school ontvingen. [citaat] '

Wij kijken ook terug op een zeer geslaagde ochtend. Nogmaals bedankt voor jullie inzet. De clinic stond als een huis.'[/einde citaat]

Scholen of andere organisaties die een ook een clinic Beeball, honk- en/of softbal willen kunnen via het contactformulier hun wensen voorleggen. Wij nemen dan contact op om afspraken op maat te maken.

Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/beeball-nieuws/289-geslaagde-beeball-clinic-op-de-fontein

Media

Omroep Houten