zaterdag, 20 oktober 2012 14:40

Kerk In Beeld (1) - De RK kerk aan de Loerikseweg...

Geschreven door Charles Verwimp

Omroep Houten presenteert dit najaar in samenwerking met Trefpunt een serie over kerken in Houten. De komende weken verschijnt iedere zaterdag om 20.00 uur een nieuwe aflevering.

In deel 1 van de serie kerk in beeld zijn we te gast bij de RK kerk Onze Lieve Vrouwe ten hemelopneming aan de Loerikseweg in het oude dorp van Houten. We worden rondgeleid door Jan de Jong, lid van de locatieraad van de parochie Paus Johannes XXIII.

Jan laat ons de kerk van binnen zien en vertelt enthousiast over de activiteiten die vanuit de kerk ondernomen worden, voor oud en voor jong. "Er zit muziek in" aldus Jan, die zich hier snel welkom voelde toen hij ruim tien jaar geleden in Houten kwam wonen. In de ruimtes naast de kerk worden alle activiteiten voorbereid en aan het parochieblad Open Venster gewerkt. "Kom maar eens op een doordeweekse avnond kijken, dan staat het hier vol met fietsen en zijn alle zaaltjes bezet." Volgens Jan zien de kerken in Houten elkaar niet als concurrent, maar werken ze goed samen. We nemen ook een kijkje in het uit 1885 daterende kerkgebouw, dat bol staat van de symboliek. Nog niet zo lang geleden zijn afbeeldingen van de 12 apostelen toegevoegd. Deze zijn te zien op de ballustrade van het nog niet zo lang geleden verlengde oksaal, bij het verlaten van de kerk. Er zijn maar liefst zes kerkkoren actief in de RK kerk in Houten. Zij zingen bij de bijzondere hoogtepunten in het kerkelijk jaar, de reguliere wekelijkse en speciale diensten.

Volgende week in deel 2 de Sion Kerk van de Hervormde Gemeente Houten.

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/kerk-in-beeld-deel-1-de-rk-kerk-aan-de-loerikseweg.html