maandag, 29 april 2013 14:22

Proefverkaveling de Stenen Poort Oost

De stenen Poort wordt herontwikkeld tot woonwijk door het maken van twee nieuwe woongebieden die worden gescheiden door een groenzone. Deze groenzone valt samen met het archeologisch  rijksmonument dat daar ligt.

Op 24 januari 2012 heeft het college  besloten de projectgroep opdracht te geven een proefverkaveling te maken voor het oostelijk deel van het gebied met daarin vrijstaande  woningen en twee-onder- een-kap woningen. De proefverkaveling werd gemaakt binnen de randvoorwaarden  en uitgangspunten  van het programma van eisen in samenwerking met de beoogde ontwikkelaar en door vooroverleg  met bewonersplatform De stenen Poort. Dit heeft geresulteerd in een concept proefverkaveling en is vastgesteld november 2012. Daarna heeft dit plan in het kader van de inspraakprocedure 6 weken ter inzage gelegen. 

Inbreng D66 Stenen Poort raad 23 april 2013

Hoofdprijs voor Gemeente: ouderen en huurders verliezers?

Het eerste inbreidingsplan dat de trend set voor de andere inbreidingslocaties.

Immers: Goed voorbeeld doet goed volgen.

Complimenten voor de goed verlopen participatie en communicatie met de diverse partijen.

Wat het plan zelf betreft is er volgens D66 te weinig diversiteit waardoor onvoldoende ingespeeld wordt op de huidige en toekomstige tijd met wachtlijsten voor woningzoekenden en de grijze golf die er aan zit te komen. 

Nu zijn er aan de Oostkant van de Stenen Poort  louter eengezins koopwoningen gepland:  we missen een goede mix van koop en huur, bijvoorbeeld (dure) huurwoningen als alternatief voor scheefwoners en ouderen.  

De Stenen Poort ligt op steenworp afstand van het Oude Dorp waardoor het juist gunstig is voor ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen met de winkelvoorzieningen en EMC  in de buurt.

Deze programmatische aanpak maakt het voor de Raad wel lastig om nog alternatieve woonvormen voor te stellen.

Kan er in de plannen hiervoor nog ruimte geboden worden?

Antwoord wethouder van Dale:

Tot 1 juli is er nog ruimte om e.e.a. te bekijken.

Het nemen van een hypotheek voor hockeyvelden dwingt tot financiƫle keuzes, maar zet nu grote druk op het 2e gebied. Ouderen komen aan de Westkant, verder van het Oude Dorp. De gemeente krijgt zo de hoofdprijs, maar ouderen en huurders mogen daar niet de verliezers van worden. Als het hier niet kan, dan toch zeker bij de oude Bogermanschool!

Lees meer http://d66houten.nl/news/item/proefverkaveling_de_stenen_poort_oost/143