woensdag, 07 november 2012 09:10

Handbaltalenten Houten winnen van Quintus

HOUTEN - Het gecombineerde talententeam van HV Houten/SDS’99 moest zaterdag het opnemen tegen de mannen van Quintus uit Kwintsheul. Vorige week had Quintus met maar liefst vijf doelpunten verschil gewonnen van een andere titelkandidaat Fiquas Aalsmeer.

De mannen van het Combi team gingen met licht knikkende knieën naar het verre Kwintsheul. Er kwam ook nog als extra uitdaging bij dat het volledige midden blok dat vorige week tegen Hellas zo sterk verdedigd had ontbrak. Daan zat in Berlijn en Maarten werd gespaard om s’ avonds met de HV Houten heren 1 mee te spelen. Bij het inlopen was wel duidelijk dat de boys het vandaag niet op het fysiek zouden gaan winnen. Tijdens de teambespreking voorafgaand aan de wedstrijd werd de verdedigingstactiek die de jongens afgelopen vrijdag voor het eerst getraind hadden nog een keer door Jelmer (coach/trainer) in theorie doorgenomen.

Tactiek

De Combi zou voor het eerst in een ‘vijf-een-formatie’ verdedigen, een tactische beslissing die uiteindelijk het verschil maakte. Het eerste kwartier van de wedstrijd had de Combi volledig grip op de wedstrijd. De verdediging stond als een huis. Enige punt van kritiek was dat er aanvallend te weinig gescoord werd. Het tweede deel van de eerste helft leek het team uit Houten/ Blaricum overlopen te worden. Er werd door een aantal spelers te geforceerd gespeeld en teveel voor eigen succes gegaan.

Geluk

Omdat Quintus een aantal keren wel het geluk aan zijn kant had werd de rust bereikt met een 9-16 achterstand. Een stand die voor veel ploegen een reden zou zijn om het hoofd in de schoot te werpen, voor dit team leek het te werken als de bekende rode lap op een stier.

Super

Het talenten team ging er echter van het eerste fluitsignaal volledig voor. Geleidelijk aan werd de schijnbaar onoverbrugbare achterstand in een voorsprong omgebogen en aan het eind van de ‘super’ tweede helft stond een 24-27 eindstand in het voordeel van het talenten team op het scorebord.

Groei

Vandaag was duidelijk te zien dat de ploeg naar elkaar toegroeit. Alle jongen vochten als leeuwen. Rob en Malte waren werkelijk ongelofelijk goed in de verdediging. Thomas en Floor waren zeer effectief in de afronding en Naim stuurde en ‘paste’ als een echt leider. Bradley schoot op de juiste momenten met scherp en Pepijn was bijna niet te passeren. Maikel en Stefan kwamen de tweede helft helaas niet in actie omdat het team te goed draaide en de staf bang was om het ritme te verstoren.

Programma

De volgende stap die gemaakt moet worden is zorgen dat we twee helften op top niveau kunnen spelen, dan wordt het voor alle tegenstanders moeilijk om van de zwartgroene formatie te winnen. Aankomende zondag spelen de mannen thuis om 13.00 uur in de Hilt in Eemnes, tegenstander is dan de andere gedoodverfde titelkandidaat Fiquas Aalsmeer.
Volgende wedstrijd: 11 november 13.00 uur Houten/SDS HA1 – Figuas Aalsmeer HA1 Accommodatie: De Hilt , Hasselaarlaan 1 te Eemnes