donderdag, 09 mei 2013 05:57

Dragons dragen bij aan Koningsspelen

Net als andere sportverenigingen in Nederland hebben de Houten Dragons op vrijdag 26 april bijgedragen aan de het welslagen van de Koningsspelen.

Anja, Joost en Leander hebben in de ochtend (tussen een paar fikse buien door) wedstrijdjes Beeball gespeeld met een paar bovenbouwgroepen van basisschool Het Mozaïek in Houten.

Per groep hadden we ongeveer 20 minuten. Dat is natuurlijk niet genoeg voor een volledige clinic. Om kinderen in die 20 minuten zoveel mogelijk te laten bewegen, zijn we meteen op twee veldjes wedstrijdjes van vier tegen vier gaan spelen. Kleine teams zodat iedereen veel aan de beurt komt. We hebben gekozen voor een wat ingewikkelder vorm van 'single Bee' waarbij de slagpartij van een paaltje slaat (dat komt de spelsnelheid ook ten goede) en punten scoort door tussen poortjes door op en neer te rennen tussen twee pylonnen. De veldpartij verwerkt de geslagen bal en probeert de slagman of vrouw natuurlijk zo snel mogelijk uit te tikken. Dat valt nog niet mee op dat natte (en dus gladde) gras!

Het was leuk om te zien hoe deze al wat grotere kinderen zelf al snel slimme oplossingen gaan verzinnen door zich over het speelveld te verspreiden en ver geslagen ballen naar elkaar over te gooien. Zo ontdekken ze zelf al spelenderwijs hoe je een honk- en softbal westrijd speelt!

Jammer genoeg werd het halverwege de ochtend echt een beetje te gek. Het bleef maar regenen. De kinderen zijn binnen andere activiteiten gaan doen. Door Het Mozaïek werden we nog gefêteerd op een lekker kopje koffie en thee én zo'n mooi oranje soesje! Dat maakt natuurlijk veel goed.

Uit het bericht dat we na afloop van Het Mozaïek kregen, blijken kinderen en leerkrachten er gelukkig ook met plezier op terug te kijken. [Citaat] 'We willen jullie nog eens hartelijk bedanken voor jullie inzet vandaag. Ondanks de regen was het voor de kinderen een onvergetelijke dag. Ze hebben dankzij jullie lekker kunnen sporten en al waren ze nat, er waren alleen vrolijke en fanatieke gezichten te zien.' [/einde citaat]

Fijn, want dáár doen we het natuurlijk voor!

 Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/beeball-nieuws/290-dragons-dragen-bij-aan-koningsspelen