woensdag, 15 mei 2013 06:00

Gefaseerde wegafsluiting N410 tussen Houten en Odijk

Tussen begin juni en half juli voert aannemer BAM werkzaamheden uit aan de N410 (Kruisweg, Houtenseweg en Achterdijk) in de gemeenten Houten en Bunnik. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Utrecht en betreffen groot onderhoud over een lengte van ruim twee kilometer, tussen de Rondweg Houten en de Burgweg in Odijk.


Omwille van de verkeersveiligheid van de fietsers worden ook de bestaande snelheidsremmers (slingers in de weg) vervangen door drempels met gescheiden fietsstroken.

Afsluiting en bereikbaarheid

Om het werk te kunnen uitvoeren, moet de weg worden afgesloten voor doorgaand verkeer en voor fietsverkeer. Dit gebeurt in drie fasen. Per fase gaat een gedeelte van de weg op de schop en als dat stuk weg gereed is, wordt het volgende gedeelte afgesloten en onderhanden genomen. De omleidingsroutes worden per fase met gele borden ter plaatse aangegeven. Aanliggende woningen en bedrijven blijven bereikbaar. De aannemer werkt zowel overdag als ’s avonds en soms op een zaterdag als dat nodig is. Op die manier wordt de duur van de hinder beperkt.

Geluidshinder

De werkzaamheden geven geluidshinder omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd en gesloopt moet worden en er met zware machines moet worden gewerkt. Ook het werkverkeer kan enige geluidsoverlast veroorzaken.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning moet worden aangepast. Met vragen of voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer C. den Teuling van de provincie Utrecht:
T  (030) 258 27 83 of 06-11734334
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wilt u via Twitter op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen?
Volg @werkaandewegutr

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1702/