donderdag, 16 mei 2013 11:54

Ga jij vlammen?

Deze zomer brandt het Olympisch Vuur in Utrecht. Van 14 tot en met 19 juli vindt het European Youth Olympic Festival (EYOF) plaats in de Domstad. Maar liefst 2300 jonge sporttalenten in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar, uit 49 Europese landen strijden dan om Olympische medailles.

Het evenement kent Olympisch tradities zoals het Olympisch vuur,  een openings- en sluitingsceremonie en een atletendorp. Word jij fakkeldrager van het Olympisch Vuur?

Op 30 mei wordt de Olympische Vlam ontstoken in het Griekse Athene en reist daarna per vliegtuig naar Nederland. Dit Olympisch vuur zal via een Fakkelestafette in vier dagen een route afleggen door stad en provincie Utrecht. Op zaterdag 13 juli 2013 zal de Fakkelestafette door Houten komen. Wil jij ook  vlammen deze zomer en fakkeldrager worden van het Olympisch Vuur? Stuur dan je motivatie zo snel mogelijk via utrecht2013.com en wie weet loop jij mee in dé Olympische estafette. Dit kan met je klas, met je vereniging, met vrienden, met collega's of met…  Een kans die maar 1 keer in je leven voorbij komt!

Een fakkeldrager en zijn Olympische droom

Op 5 april,  precies 100 dagen voor het EYOF Utrecht 2013, werd de eerste fakkeldrager gepresenteerd: Rens van Beek. De 10-jarige Rens uit Elst zwemt sinds jonge leeftijd en staat bij de meeste afstanden 2e van Nederland: hij droomt er van om ooit naar de Olympische Spelen te kunnen. Als eerste fakkeldrager ontmoette Rens toernooidirecteur en meervoudig Olympisch Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. De jonge  zwemmer vroeg zijn grote voorbeeld het hemd van het lijf met vragen over zijn carrière, zijn trainingen, zijn concurrenten en zelfs het aantal boterhammen dat de Olympisch Kampioen vroeger at. Van den Hoogenband: “Het is prachtig om te zien dat deze jongen geïnspireerd raakt door het Olympisch Vuur van EYOF Utrecht 2013. Ik ben er trots op dat hij straks één van de lopers is en hoop dat zijn voorbeeld andere Utrechters inspireert om zich ook aan te melden voor de Fakkelestafette.” Vlam jij straks ook mee?

Sportpunt Houten en de gemeente Houten willen deze bijzondere gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan en in komende periode zal meer bekend worden over deze Fakkelestafette. Meer informatie over de Fakkelestafette en het EYOF Utrecht 2013 is te vinden op www.utrecht2013.com

Lees meer http://www.sportpunthouten.nl/374-ga-jij-vlammen