donderdag, 16 mei 2013 11:05

Victum 1 promoveert naar de landelijke overgangsklasse

Afgelopen zaterdag heeft Victum 1 voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de overgangsklasse op het veld afgedwongen. Op eigen veld werd E.K.V.A uit Almere met 16-10 verslagen waardoor de concurrentie Victum 1 niet meer in kan halen.

In een seizoen waarin de doelstelling van te voren duidelijk was, lag de druk vooral bij de spelers van Victum. Afgelopen seizoen werd er nog te wisselvallig gespeeld, maar dit seizoen lukte het om constant te blijven spelen. Waar Victum de wedstrijden bleef winnen, verspeelden de concurrenten punten tegen elkaar. Dat zorgde ervoor dat de eerste veldhelft met een voorsprong van vier punten werd afgesloten. Na de zaal begon Victum wederom sterk met twee belangrijke overwinningen. Helaas ging er toen een wedstrijd verloren waardoor de kampioenswedstrijd uitgesteld moest worden.

Zaterdag 11 mei was het dan eindelijk zover. De kampioenswedstrijd stond op het programma, thuis tegen E.K.V.A. Een bekende tegenstander, want daar werd dit seizoen al drie keer eerder tegen gespeeld. Al deze wedstrijden werden winnend afgesloten, dus het vertrouwen om te winnen was er. In de beginfase had Victum moeite met het fysieke spel van E.K.V.A. Doordat Victum hierin mee probeerde te gaan, kon de tegenstander tot scoren blijven komen. Na de 1-0 van Jeffrey, liep de stand rustig op naar 5-5. Vanaf dat moment kreeg Victum meer grip op de tegenstander. Er werden minder fouten gemaakt en dat zorgde ervoor dat er een ruime voorsprong als ruststand was, 10-6. Na rust probeerde E.K.V.A. op dezelfde manier het spel van Victum te ontregelen, maar de paarszwarten lieten zich niet van de wijs brengen. Vrij snel stond de 12-6 op het scorebord en vanaf dat moment liet E.K.V.A. de moed een beetje zakken. Er werd nog over een weer gescoord. Wat resulteerde in een 16-10 eindstand. Hiermee is het kampioenschap in de eerste klasse een feit en promoveert Victum 1 naar de landelijke overgangsklasse. De klasse waar Victum 1 ook in de zaalcompetitie actief is. Een mooi resultaat van scheidend coach Michel Ligt en een goede uitdaging voor de nieuwe coach Wilco van den Bos....

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=21786-172-0-voorpagina104