donderdag, 30 mei 2013 12:53

Streektransferium in de startblokken

Zo vanaf de A27 bij Nieuwegein het landelijke achterland intrekken, per fiets, te voet, of per kano. Het kan medio 2014 met de komst van het Streektransferium. Een uniek project in Nederland. Op woensdag 29 mei maakten de gemeenten Houten, Nieuwegein en Hajé Restaurants bekend dat de bouw van het Streektransferium dit najaar van start gaat.

Etalage streekproducten

Wethouders Herman Geerdes (l) en Henk Reus (r) houden kaart vast terwijl Hajé de Jager (m) zijn locatie aanduidt op de kaart. In het Streektransferium langs de snelweg kun je ervaren wat het platteland te bieden heeft. Regionale producten proeven en aanschaffen en zien wat er te doen is op het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. ‘Het is dè etalage voor het achterland en daar zet je de dingen in waar je trots op bent!’, zegt Herman Geerdes, wethouder in Houten. ‘In het Streektransferium maak je de keuze wat je wil gaan doen in het gebied.‘
Hajé de Jager, directeur van Hajé Restaurant en tevens de exploitant van het Streektransferium, merkt op: ‘Het is zeer eigentijds om verschillende activiteiten bij elkaar te brengen. Bovendien ben ik onder de indruk van de gemeenten, zij hebben ondernemersbloed in zich.’  Het is een uitzonderlijk concept in Nederland en in zeer korte tijd van de grond gekomen. 

Verbinden van initiatieven

Deze middag kwamen ook ondernemers uit de regio bijeen voor een promotie voor de Hollandse Waterlinie. Ondernemers zijn nadrukkelijk uitgenodigd om met plannen en initiatieven te komen om de recreatieve mogelijkheden van het gebied zoveel mogelijk te benutten. Het is de bedoeling dat ondernemers initiatieven met elkaar verbinden en straks een Linielint vormen door het gebied. Zo ontstaat een symbiose waar iedereen voordeel van heeft:  producenten, ondernemers, bezoekers en het landschap zelf.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1715/