vrijdag, 09 november 2012 14:52

Alarmeringsmiddel NL-Alert van start

Sinds 8 november is een nieuw alarmeringsmiddel voor noodsituaties beschikbaar: NL-Alert. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht op de mobiele telefoon informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen.

Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Alle mobiele telefoons in het betreffende gebied ontvangen deze berichten automatisch, mits de telefoon aan staat, het NL-Alert kanaal is ingesteld en de telefoon bereik heeft. Aanmelden voor NL-Alert is niet nodig en de dienst is gratis. NL-Alert is een  waardevolle aanvulling op de bestaande middelen als de sirene, de rampenzenders en de website crisis.nl.

Stel uw toestel in

Op de website www.nl-alert.nlkunt meer lezen over hoe NL-Alert werkt. Ook kunt u via deze site nagaan of uw toestel al geschikt is om een NL-Alert bericht te ontvangen. En er staat precies beschreven hoe u uw toestel instelt op NL-Alert.

Lees meer https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1573/