donderdag, 20 juni 2013 10:52

Vragen aan burgerpanel over dienstverlening en afvalinzameling

De dienstverlening van de afdeling Publiekszaken en de inzameling van afval en huisvuil. Die thema’s staan centraal in het donderdag gestarte onderzoek onder het burgerpanel van de gemeente Houten.

De enquête bevat onder meer vragen over het werken op afspraak. Wie in Houten bijvoorbeeld een nieuw rijbewijs of paspoort wil aanvragen, kan sinds oktober niet meer zomaar bij de balie langs, maar moet eerst een afspraak maken. De gemeente wil weten welke ervaringen burgerpanelleden met deze manier van werken hebben om op basis van hun antwoorden de dienstverlening – waar nodig – verder te kunnen verbeteren.

De leden van het panel wordt ook gevraagd naar de wijze waarop zij het liefst geïnformeerd willen worden over afvalinzameling, de wijze waarop plastic inzameling plaatsvindt en hun ervaringen met het afvalscheidingsstation. Hun antwoorden gebruikt de gemeente om haar dienstverlening zoveel mogelijk op de wensen van inwoners te laten aansluiten.

Het burgerpanel in Houten bestaat uit ruim duizend inwoners. Via internet reageren zij op vragen van de gemeente over actuele onderwerpen. De reacties van het panel kunnen aanleiding zijn om nieuw beleid te maken of bestaand beleid aan te passen. Word ook lid van het burgerpanel en laat uw mening horen. Aanmelden doet u eenvoudig via www.houten.nl/burgerpanel.

Vragen over het Burgerpanel of over de inhoud van de onderzoeken stelt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.