zaterdag, 10 november 2012 13:42

Wethouder Kees van Dalen markeert start werkzaamheden aan de Beusichemseweg in ‘t Goy

Wethouder Verkeer en vervoer Kees van Dalen heeft woensdag 7 november de start van de werkzaamheden aan de Beusichemseweg in ‘t Goy gemarkeerd. Met een graafmachine heeft hij een stuk  haag verwijderd, waar over zo’n vier maanden het vrijliggende fietspad ligt.

Wethouder Kees van Dalen zit in de graafmachine en verwijdert een stuk haag.Met de keuze van het college om het fietsnetwerk in het buitengebied te verbeteren en de bereikbaarheid te vergroten, kwam zij ook tegemoet aan de wensen van inwoners. Wethouder Kees van Dalen: ‘Het was best spannend of het wat betreft financiën en aankoop van gronden zou gaan lukken… en  vandaag is het zover. Met dit fietspad verbeteren we de verkeersveiligheid en breiden we ons bestaande fietsnetwerk uit. Zo wordt Houten weer een stuk veiliger.’

 

Omleidingsroute

Inmiddels is met borden een omleidingsroute aangegeven zowel voor fietsers als het overige verkeer. Voor aanwonenden, de bedrijven en hulpdiensten blijft de Beusichemseweg de komende vier maanden wel toegankelijk. Fietsers worden omgeleid via Wickenburgseweg en de oprijlaan van de familie Vernooij (tegenover benzinepomp van Transportbedrijf De Rooij). De omleidingsroutes zijn aangegeven op een plattegrond (pdf - 599kB).

Totstandkoming fietspad

In 2008 is door bewoners een burgerinitiatief ingediend voor een vrijliggend fietspad langs de Beusichemseweg in ’t Goy.  In de periode 2009-2010 is gestart met diverse onderzoeken en plannen om het fietspad te kunnen realiseren. In maart 2011 besloot het college om het eerste deel van het fietspad te verwezenlijken, van de Rondweg tot aan de bebouwde kom van 't Goy. Er was niet voldoende budget om het fietspad door te trekken tot aan de Goyerbrug doordat geen subsidie van het BRU is verkregen. In augustus 2012 heeft het college het besluit om het fietspad aan te leggen definitief bekrachtigd.

Vragen

Omleidingsroutes en actuele informatie over de werkzaamheden vindt u op www.houten.nl/werkenaandeweg.
Achtergrondinformatie vindt u op de projectpagina, U kunt zich abonneren op de digitale nieuwsbrief  via  www.houten.nl/abonneren. Om pdf-documenten te kunnen lezen heeft u de gratis downloadbare Adobe Reader nodig.