woensdag, 03 juli 2013 07:00

Bestrijding iepziekte

 In Schalkwijk, langs de Lange Uitweg en de Zuwedijk, verwijdert de gemeente de komende weken een aantal iepen met iepziekte.

Hoe herkent u de iepziekte?

U kunt een zieke iep herkennen aan herfstverschijnselen in de zomer. De bladeren verdrogen en worden geel en bruin en vallen van de boom. Uiteindelijk wordt de boom helemaal kaal. De iepziekte wordt overgebracht door de iepenspintkever, die van de twijgen en bladeren eet.

Wat te doen met een zieke iep?

Wanneer een boom besmet is, gaat die daar vrijwel zeker aan dood. Dit proces kan zich binnen enkele weken voltrekken. Verspreiding van de ziekte is alleen tegen te gaan door zieke bomen direct te verwijderen. Wanneer de gemeente een zieke boom bij u aantreft, ontvangt u hierover schriftelijk bericht van de gemeente. U moet de zieke boom dan zo snel mogelijk (laten) rooien.

Meer informatie

Met vragen en voor advies, ook over uw eigen iepen, kunt u terecht bij Henry Blitterswijk, directievoerder groen, tel. (030) 63 92 611 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..