maandag, 12 november 2012 13:15

Houtense handballers overrompelen DSS/Aristos

Alphadeuren Houten, de nummer 11 in de competitie, wint overtuigend van het hoger geklasseerde D.S.S. Aristos, 5e plaats, uit Amsterdam, eindstand 29-23.

Een constant sterk spelend Houten wint van het Amsterdamse Aristos.

In een offensieve 6-0 dekking met het uitschakelen van de hoekspelers begint Aristos, heel even, goed aan de wedstrijd. Via de sterk spelende linker opbouwer Jeroen de Ruiter komen zij op een 0-2 voorsprong. Na 5 minuten is de stand echter weer gelijk via doelpunten van Bas Ariaansz en Robin Jansen, en daarna zet Houten de wedstrijd helemaal naar eigen hand. De dekking bij de Houtenaren zit potdicht en het midden blok staat onder leiding van Brendon Branderhorst als een huis.

Voorsprong

De weinig beweeglijke spelers van Aristos kunnen bijna alleen via afstandsschoten van de linker en rechteropbouwer het doel vinden. Via snelle aanvallen en uitgespeelde kansen brengt onder andere Jelmer klomp, ditmaal via een prachtig onderhandsschot, het scorebord op een 9-4 voorsprong. Er zijn dan nog 13 minuten te spelen in de 1e helft. Door hard werken in de dekking, de flitsende aanvallen van Houten en het puike keeperswerk van Joep de Reuver, komt Houten op een 11-5 voorsprong. Aristos komt terug tot 11-6 maar Christian van Denderen scoort een prachtige afstandsschot, 12-6. Met nog 5 minuten te spelen in de 1e helft is de voorsprong al 15-9 en Houten komt via een schitterend vliegertje van Bas Ariaansz op een 17-10 voorsprong bij rust.

Doelman

De tweede helft zijn er aan de zijde van Houten weinig wisselingen in de opstelling. Aan de zijde van D.S.S. Aristos een opmerkelijke keeperswissel. De sympathieke Kees van der Post, met een meer dan respectabele leeftijd (57), komt bij de Amsterdammers onder de lat. De voormalig keeper van het Utrechtse Attila blijkt nog steeds over een knap staaltje keeperskwaliteiten te beschikken en dat is toch een prestatie te noemen. Hij kan echter niet voorkomen dat de Houtenaren op dezelfde wijze blijven handballen als in de eerste helft.
Ondanks enkele gemiste kansen en wat schoonheidsfoutjes blijft de snelheid in de wedstrijd en dat gaat Aristos (conditioneel) uiteindelijk de kop kosten.
Robin Jansen heeft nog lucht, en is deze wedstrijd goed voor maar liefst 9 doelpunten. Onder prima leiding van de heren scheidsrechters Weijmans en Wolbertus zien we bij een stand van 21-14 Houten in ondertal komen, er staan dan nog 10 minuten speeltijd op de klok. Het doet echter niets meer af aan de voorsprong. Smetje op de wedstrijd is de direct rode kaart voor een speler van Aristos, maar wanneer Naim Bahri een mooie pass geeft voor een doelpunt en Maarten Rutting de 28-22 op zijn naam zet is de klus geklaard. Luuk van Engelen zet vlak voor tijd zijn 6e op zijn naam en Alphadeuren Houten kan meer dan tevreden zijn over deze geleverde prestatie, 29-23.