donderdag, 05 september 2013 17:58

Buitenzwembad sluit 'de deuren'

Het buiten-wedstrijdbad van ‘Zwembad De Wetering' in Houten gaat vanaf 2014 dicht. De andere buitenbaden zoals het recreatie- en peuterbad en de ligweide blijven open. Dit is een van de maatregelen die de gemeente Houten en exploitant Optisport na goed en intensief overleg zijn overeengekomen om een bezuiniging van circa € 60.000 per jaar te realiseren.

De sluiting van het buiten-wedstrijdbad van De Wetering' is één van de maatregelen uit het pakket bezuinigingen waartoe de Houtense gemeenteraad in 2011 heeft besloten. De gemeente en Optisport hebben afgelopen jaar gezamenlijk onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de kosten van het zwembad omlaag te krijgen. Het resultaat is onder andere sluiting van het buiten-wedstrijdbad waarmee een groot deel van de bezuiniging wordt gehaald. Een buitenbad is een dure voorziening die vier maanden per jaar open is en sterk weerafhankelijk is. Het bad wordt nu vooral gebruikt voor banenzwemmen. Vanaf 2014 kan dat nog steeds, maar dan binnen in het overdekte zwembad. Het wedstrijdbad wordt met een hek afgesloten. Mocht in de toekomst opening weer mogelijk zijn, dan kan op een eenvoudige manier het bad weer in gebruik worden genomen.

Fitnesscentrum Verder start Optisport in Sportcentrum de Wetering vanaf 1 oktober a.s. een fitnesscentrum in een gedeelte van de accommodatie. Dit is een positieve aanvulling op de al bestaande faciliteiten. Optisport biedt zo een completer sportaanbod in de Wetering. Het contract tussen de gemeente en Optisport loopt tot 1 januari 2018. In 2017 zal een nieuwe aanbesteding plaatsvinden voor de exploitatie van sportcentrum De Wetering. Dan wordt opnieuw gekeken naar de toekomst en exploitatie van het binnen-en buitenzwembad.

De gemeente Houten moet ruim € 9 miljoen aan bezuinigingen realiseren. Er wordt fors bezuinigd op het beheer van openbare ruimte, op voorzieningen op het terrein van cultuur, sport en welzijn en op personeelskosten en interne bedrijfsvoering. Het dwingt de gemeente om nog meer dan voorheen te kiezen voor wat echt essentieel is. Inwoners moeten helaas met minder genoegen nemen. Verdere versobering van voorzieningen, waaronder het zwembad, is onvermijdelijk. Hoewel het lastige keuzes zijn, kiest de gemeente ervoor de problemen niet voor zich uit te schuiven en daarmee grotere problemen in de toekomst te voorkomen.

 
 

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=22184-172-0-voorpagina104