zondag, 20 oktober 2013 19:42

Informatiebijeenkomst over aanleg fietsbrug Plofsluis

Op 28 oktober is er een informatiebijeenkomst over de aanleg van de fietsbrug bij de Plofsluis in Nieuwegein. Deze avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis in Nieuwegein. Deze brug zal voor de Houtense fietsforensen en scholieren een belangrijke en snelle verbinding zijn tussen Houten, Nieuwegein, Utrecht-west richting Maarssen.   

Belangrijke schakel

De fietsbrug is een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De fietsbrug verbindt in Nieuwegein belangrijke delen van de monumentale Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals de werken aan de Overeindseweg, de Plofsluis, Fort Jutphaas en Fort Vreeswijk. De brug is ook onderdeel van het project Fiets File Vrij. Met de aanleg van de brug ontstaat een snelfietsroute van Houten via de Plofsluis in Nieuwegein naar Utrecht-West tot Maarssen, in totaal 15 kilometer.

De fietsbrug bij de Plofsluis voorziet in een kortere en aantrekkelijker fietsroute voor een groot deel van de forensen en scholieren tussen Houten en Nieuwegein.  

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst maakt u kennis met de aannemer en het projectteam. U krijgt onder andere een toelichting op het ontwerp van de fietsbrug, de bouw en de planning en informatie over de verbeteringen aan de aansluitende fietsroutes. Na de presentaties is er ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Meer informatie

Kijk voor meer achtergrondinformatie en beeldmateriaal op de website van de gemeente Nieuwegein.

Heeft u specifieke vragen? Dan kunt u contact opnemen met Bart-Peter van Asselt (projectleider), telefoon 030- 607 14 40 of e-mail.