donderdag, 21 november 2013 09:00

Obstakels fietspaden verwijderd

De gemeente Houten heeft op 140 plekken in Houten obstakels op fietspaden verwijderd. De gemeente werkt samen met de Fietsersbond Houten. Het gaat om obstakels zoals paaltjes en betonblokken. Hierdoor is er minder kans op ongevallen van fietsers die in botsing komen met de wegobstakels.

Daarnaast kunnen de fietsroutes in de winter beter en sneller gestrooid en sneeuwvrij worden gemaakt.

Rood asfalt

Op sommige plekken zijn de gaten opgevuld met zwart asfalt. In Houten hebben alle hoofdfietsroutes rood asfalt. Deze rode toplaag kon door de weersomstandigheden nog niet aangebracht worden. In het voorjaar van 2014 gaat de gemeente de zwarte plekken voorzien van rood asfalt.

Reacties

Met het weghalen van de obstakels kan het gebeuren dat er auto’s op het fietspad komen. De Fietsersbond Houten en gemeente hebben heel zorgvuldig bekeken op welke plekken obstakels weg konden. Als er toch plekken zijn waar auto’s steeds over het fietspad gaan rijden, horen we dit graag. Weet u ergens een paal of obstakel die weg kan, dan horen we dit ook graag.

In het voorjaar bekijken de gemeente en Fietsersbond Houten alle opmerkingen die we van bewoners  hebben gekregen. Waar nodig doen we extra onderzoek of een obstakel wenselijk is. U kunt uw melding per mail doorgeven aan de Fietsersbond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan de gemeente via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1858/