maandag, 25 november 2013 12:19

Bouw 'Linielanding' gestart

De bouw van het Streektransferium ‘Linielanding’ langs de A27 bij de afslag Nieuwegein is woensdag 13 november officieel gestart. Wethouder Herman Geerdes uit Houten en Renée Blom uit Nieuwegein en Erik van Tooren namens de provincie Utrecht, programmamanager Nieuwe Hollandse Waterlinie, verrichten samen de officiële handeling door het storten van beton. Rond mei 2014 zal het Streektransferium in bedrijf zijn.

Eerder in de week in de nachtelijke uren zijn de eerste heipalen geslagen in verband met noodzakelijke afsluiting van de rotonde. De directeur van Hajé Restaurants maakte de definitieve naam van het bouwwerk bekend: ‘Linielanding’. Wethouder Herman Geerdes uit Houten en Renée Blom uit Nieuwegein en Erik van Tooren namens de provincie Utrecht verrichten samen de officiële handeling door het storten van beton. Eerder in de week in de nachtelijke uren zijn de eerste heipalen geslagen in verband met noodzakelijke afsluiting van de rotonde. De directeur van Hajé Restaurants maakte de definitieve naam van het bouwwerk bekend: ‘Linielanding’.

Etalage voor de streek

Vanaf halverwege 2014 vormt Linielanding dé toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Het is de ‘etalage’ voor het achterland. Op deze plek langs de snelweg A27 kunnen passanten en toeristen terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd hapje en drankje. Zij parkeren er hun auto en kunnen te voet, op de fiets of per kano het gebied verkennen. Hajé Restaurants als exploitant van Linielanding, werkt zoveel mogelijk met producten uit de regio en stelt agrariërs in de gelegenheid om hun producten aan te bieden. Het streektransferium wil op deze manier bijdragen aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap.

Streektransferium Linielanding

Samenwerking

Het Streektransferium is tot stand gekomen door samenwerking van de gemeente Houten, gemeente Nieuwegein, Hajé Restaurants en   InnovatieNetwerk. Het project is mede mogelijk dankzij AVP-subsidiegelden van de provincie Utrecht en een subsidie van € 795.000,- vanuit de Tijdelijke Innovatieregeling Mooi Nederland van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.