dinsdag, 10 december 2013 10:26

Nieuwe situatie steiger Kooikersplas

De steiger aan de Kooikersplas is in slechte staat. In september heeft de gemeente omwonenden en verenigingen gevraagd naar het gebruik van de steiger. De steiger wordt vooral gebruikt om te vissen, eendjes te voeren, te zitten en dichtbij het water te komen. In de winter als er ijs ligt, is de steiger handig om schaatsen aan te trekken. Om dit gebruik ook in de toekomst mogelijk te maken, is een steiger niet nodig.

Wethouder Kees van Dalen: “We willen graag dat inwoners deze plek kunnen blijven gebruiken zoals ze gewend zijn. Maar vanwege de bezuinigingen kiezen we wel voor een creatieve oplossing”. De gemeente gaat in het voorjaar van 2014 de steiger verwijderen. Daarvoor in de plaats komt een houten leuning langs het bestaande pad aan de waterkant.

Naast de leuning blijft het water aan één kant bereikbaar via het gras. Hier komt een afdekplank waar inwoners op kunnen zitten. Verder gaat de gemeente het water uitbaggeren zodat het water dieper wordt. Dit op speciaal verzoek van de hengelsportvereniging. Door deze maatregelen blijft het water bereikbaar voor vissers en schaatsers. De leuning zorgt voor een veilige plek voor (kleine) kinderen en volwassenen. Een tekening van de nieuwe situatie en meer uitleg is te vinden op de website www.houten.nl/steigerkooikersplas.