zaterdag, 21 december 2013 09:43

Streektransferium linieland bereikt hoogste punt

Deze week heeft de bouw van het Streektransferium Linielanding langs de snelweg A27 het hoogste punt bereikt. De bouw verloopt voorspoedig en ligt nu zelfs iets voor op het werkschema. De opening staat voor mei 2014 gepland.

Op dit moment legt de aannemer, Gebr. De Koning uit Papendrecht, de laatste hand aan de staalconstructie. Ook het gebouw van Hajé, het complex erachter, verrijst snel uit de grond. De staalconstructie hiervan is ook dit jaar nog klaar. Daarmee zijn de contouren van het totale gebouw nog voor de Kerst van 2013 zichtbaar.

Na de jaarwisseling start de aanleg van het betondek van de beeldbepalende ‘wokkel’. Deze hellingbaan van staal en beton vormt straks de toegang tot Streektransferium. Hajé start na het kerstreces met de montage van de gevels en de daken van zijn gebouw.

Er zullen op grote schaal agrarische en ambachtelijk bereide producten uit de regio worden verkocht.
Passanten en toeristen kunnen in het Streektransferium terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd hapje en drankje. Daarna kunnen zij het gebied te voet, op de fiets of per kano verkennen. Hiermee draagt het Streektransferium bij aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap.