dinsdag, 20 november 2012 07:00

Houtense handballers verliezen ondanks inzet

Alphadeuren Houten speelde afgelopen weekend de wedstrijd tegen het Limburgse opleidingsteam OCI-LIONS 2, de medekoploper in de eerste divisie. Alphadeuren Houten begint deze wedstrijd met een krappe selectie, een aantal spelers zijn geblesseerd en enkelen hebben wat pijntjes.

Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen het Amsterdamse D.S.S.- Aristos, en de gewonnen bekerwedstrijd, afgelopen donderdag, tegen het Soester BDC, willen de mannen uit Houten deze vorm graag voortzetten en beginnen met gezonde agressie aan de wedstrijd. De Limburgers openen de score en daarna is het een gelijk opgaande strijd. De scheidsrechters de heren Van der Linden en Ruijter hebben meteen de wind eronder, en wie commentaar heeft op de leiding of een ander wat wil aansmeren kan meteen vertrekken.
Dat levert Alphadeuren Houten een paar keer een overtalsituatie op, en een voorsprong 7-6. We zijn dan 11 minuten ver in de wedstrijd.

Offensief

OCI-LIONS2 speelt met een offensieve dekking en Alphadeuren Houten krijgt hierdoor veel ruimte. Er worden weinig technische fouten gemaakt en de schoten (niet altijd) op doel zijn zodanig dat LIONS2 er niet uit kan komen in een break-out. Bovendien keept Joep de Reuver, net als vorige week, een prima wedstrijd. Na 20 minuten speeltijd in de 1e helft komt Christian van Denderen in de ploeg en speelt een prima wedstrijd. Hij scoort de 9-9.
De laatste 10 minuten van de 1e helft komen de LIONS2 goed in de wedstrijd, en via systemen en het zoeken naar de vrije man kunnen de Limburgers een voorsprong uitbouwen, 13-17 ruststand.

Feestje

Direct na rust krijgt Alphadeuren de kans op een doelpunt maar de break-out wordt gemist. Daarna begint het feestje van Christian van Denderen, vanaf de linker opbouw kan hij op volle snelheid het doel vinden, is door niemand te stoppen en scoort 7 keer op rij.
Jammer voor Houten is dat LIONS2, gemakkelijk, op dezelfde wijze als in de 1e helft, ook kan blijven scoren. OCI-LIONS heeft meer wisselmogelijkheden en de laatste 10 minuten, kunnen de Limburgers de wedstrijd veilig stellen en lopen zij, via een aantal mooie break-outs, verder uit. Eindstand 21-28.