woensdag, 05 februari 2014 20:14

Groep 1/2 doet ook aan Trainers voor de Klas

Enthousiast rennen de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool De Heilige Familieschool in Houten door de gymzaal. Juf Manon en stagiaire Els kijken vanaf de bank toe, hoe trainster Lisanne van Denderen van Handbal Vereniging Houten de les overneemt.

Het is voor het eerst dat zulke jonge kinderen meedoen aan het project Trainers voor de Klas van Sportpunt Houten.

“Als ik in mijn handen klap, dan geven jullie de bal aan een ander”, roept Lisanne van HV Houten door de zaal. De kinderen begrijpen het meteen en rennen, vliegen en springen door de zaal heen. Juf Manon loopt door de zaal met een camera in haar handen om de les vast te leggen. Zelf is ze net zo enthousiast als de kinderen. Manon: “Ze doen veel afwisselende dingen en ik krijg hier zelf ook ideeën van voor mijn eigen les.” Het is aan de kinderen te zien dat ze genieten van de les met de zachte handballen. Na een klein uurtje is de eerste les voorbij en komt de tweede groep de gymzaal binnen. Voor Lisanne begint de les weer opnieuw, gelukkig heeft ze ervaring in het lesgeven aan jonge kinderen, want ze doet precies hetzelfde op de vereniging. Dat blijkt wel, wanneer een van de kinderen haar herkent: “Juf! Ik ken u al van het handbal.” Lisanne legt uit dat het kan kloppen, waarna ze weer verder gaat met de les

Het project Trainers voor de Klas wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Sportpunt Houten. Deze projecten bestaan uit een reeks trainingen van een bepaalde tak van sport die gegeven worden door trainers van sportverenigingen. Tijdens deze reeks trainingen maken leerlingen van het basisonderwijs0 in Houten kennis met een sport . Het doel van de trainingen is de kinderen en tieners op hun eigen niveau kennis te laten maken met de sport.

Wil je meer informatie over het project dan kan je mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer http://www.sportpunthouten.nl/436-groep-1-2-doet-ook-aan-trainers-voor-de-klas