zondag, 16 februari 2014 09:00

Valentijn zorgt voor verrassingen

Onderschrift voor de foto:Isabel Spruijt ontvangt een CDA- Valentijnstaart voor de Tour de Schalkwijk uit handen van Jan de Jong en Willy Boersma Onderschrift voor de foto:Isabel Spruijt ontvangt een CDA- Valentijnstaart voor de Tour de Schalkwijk uit handen van Jan de Jong en Willy Boersma

Ter gelegenheid van Valentijnsdag op vrijdag 14 februari 2014 werden diverse personen en verenigingen door het CDA Houten verrast met een Valentijnstaart. Iedereen kon daarvoor anderen nomineren en dat is weer volop gebeurd.

De coördinator Vluchtelingenwerk van vanHouten&co Marion Groenewegen kreeg voor haar inzet en voor die van veel vrijwilligers voor vluchtelingen in Houten met een Valentijnstaart een blijk van waardering. De familie Mahdiva uit Afghanistan werd ook verrast met een taart, omdat Yussif vol overgave nieuwe vluchtelingen helpt met allerlei klussen. Zelf zet hij zich vol energie in voor de inburgering en dat is een hele opgave omdat hij in Afghanistan schaapherder was en daar geen onderwijs heeft genoten. Vorig jaar zijn ook zijn vrouw en dochtertje naar Nederland gekomen.Twee taarten waren er ook voor de organisatoren van de zomerschool van de SBOH. De zomerschool is een groot succes, want de belangstelling van ouderen is zo groot, dat verschillende activiteiten het afgelopen jaar overtekend waren. Isabel Spruijt, voorzitter van de organisatie van de Tour de Schalkwijk kreeg voor haar bestuur ook een Valentijnstaart. De wielerronde is een steeds groter groeiend en gewaardeerd evenement. Henk en Riejan de Winter kregen een traktatie vanwege de organisatie van een aantal succesvolle muzikale activiteiten in de Opstandingskerk, o.a. de marathon manifestatie om het hele oude Liedboek uit te zingen. Jac. Danen van de R.K. Parochie ontving een verrassing voor zijn werk met dat van verschillende vrijwilligers voor het drukken van de boekjes, o.a. voor alle vieringen, het parochieblad Open Venster en veel andere drukwerk. Ook ging er een taart naar de vrijwilligers van de facebook pagina “Houten helpt elkaar”. Dat is een Houtense marktplaats waar mensen, die spullen hebben die ze niet langer gebruiken, kunnen aanbieden aan anderen om te ruilen of te kopen. Inmiddels zijn er al 2.100 deelnemers.

Zo heeft Valentijn ook dit jaar via het CDA Houten weer heel veel uitingen van waardering kunnen overbrengen voor vele vormen van inzet voor de Houtense gemeenschap.

Read more http://cdahouten.nl/nieuws/valentijn-zorgt-voor-verrassingen