vrijdag, 21 februari 2014 15:50

Nieuwe Verteltas voor de peuters van De Meerkoet

Op 10 februari jl. namen de leidsters en peuters van VVEgroep de Meerkoet van Peuterschool Houten een nieuwe Verteltas in ontvangst. Deze stoffen tas zit boordevol leerzame spelletjes. De Verteltas is gemaakt door vrouwen van een intercultureel ontmoetingsproject in Houten Noord-Oost. Het project 'De Verteltas' is een initiatief van 'van Houten&co'. In de afgelopen vier jaar hebben de deelneemsters inmiddels al zestien Verteltassen rond verschillende thema's gemaakt.

De vrouwen komen wekelijks in Wijkwerkplaats De Meerkoet bij elkaar. Samen bedenken zij een tasontwerp bij het prentenboek en overleggen welke spelletjes zij erbij gaan maken. Al werkend ontstaat er contact tussen de vrouwen en leren zij elkaar vaardigheden. Niet alleen de tas zelf, maar ook vrijwel de gehele inhoud is zelfgemaakt. Zo zit er een geborduurd memory-spel in, maar ook een zelfgemaakte houten puzzel en een aankleedspel. Zoals gebruikelijk is de Verteltas gekoppeld aan een thema, afgeleid van een prentenboek en aangepast aan een thema waar de peutergroepen mee werken. Deze keer is dat thema 'Winter'. Het prentenboek zelf zit ook in de tas, samen met een cd van het boek. Kinderen van de peuterschool krijgen de tas beurtelings een week mee naar huis en kunnen met de inhoud aan de slag.

De leidsters van VVE Peuterschool zijn erg blij met de tas. Het biedt hen nog meer mogelijkheden actief met de kinderen aan de slag te gaan en de individuele ontwikkeling te stimuleren. Bovendien kunnen ze met de tas ouders stimuleren de methode van de groep voort te zetten in de thuissituatie. Op een VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) groep van Peuterschool Houten wordt gewerkt met een intensieve taalstimuleringsmethode aan de taalontwikkeling van de peuter. Wie meer wil weten over het project 'De Verteltas' kan contact opnemen met 'van Houten&co', Lidwine Elshof: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 030-7001535