woensdag, 05 maart 2014 18:19

Druk bezocht Politiek Café in Tull en 't Waal

Dinsdag 4 maart organiseerde de Stichting Leefbaarheid Tull en 't Waal een politiek café over het buitengebied. Alle politieke partijen waren present, voor VVD Houten was lijstrekker Herman Geerdes van de partij.

In een afgeladen vol sociaal cultureel centrum 't Gebouw werden de politieke kopstukken kritisch bevraagd door gespreksleider Ted van Keulen. Ook het publiek werd met een knipoog begroet door te zeggen dat waarschijnlijk de helft de navigatie had moeten instellen om 't Gebouw te vinden. 

Om de beurt kregen de kandidaat raadsleden de kans om zichzelf te presenteren en te reageren op prikkelende stellingen. Herman Geerdes kon het VVD standpunt goed over het voetlicht brengen. Als wethouder had hij de afgelopen periode bijvoorbeeld veel gedaanvoor het Eiland van Schalkwijk. De hierbij ontwikkelde 'uitnodigingsplanologie' werd zelfs meerdere keren door andere partijen als succesverhaal benoemd. 

Uiteraard werd er ook gesproken over het recreatieterrein waar plannen voor zijn om in bepaalde mate evenementen toe te staan. Herman gaf daarbij aan veel aan de Stichting Leefbaarheid Tull en 't Waal te hebben gehad. Met de stichting heeft het dorp een duidelijke spreekbuis gekregen waar goed mee gesproken kan worden over de ontwikkelingen. Zeer nuttig en ook effectief aangezien de input ook wordt verwerkt in de plannen.

Al met al was het een zeer interessante en leuke avond. Bram Bosshardt van de stichting rondde de avond af met de mooie woorden dat het een nuttige avond was geweest alleen al omdat de politiek Tull en 't Waal gevonden en bezocht had.

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/65790/