woensdag, 12 maart 2014 16:55

Vernieuwd kerkplein voor Schalkwijk

Onder een stralende lentezon werd vanmiddag het nieuw ingerichte kerkplein in Schalkwijk in gebruik genomen. Het aanwezige publiek wijdde de nieuwe houten Waterliniebanken meteen in. 

Het kerkplein ligt naast de R.K. kerk Heilige Michaël, het Medisch Centrum Schalkwijk en het Lucashuis in Schalkwijk. De lange houten Waterlinietafels en banken werden geïnstalleerd door wethouder Herman Geerdes (voorzitter Enveloppecommissie Linieland), de heren Arie van Rooijen en Co Baas (R.K.Parochie Heilige Michaël) en mevrouw Arien Heering (Landschap Erfgoed Utrecht).

Van parkeerplaats naar ontmoetingsplek

Het ontwerp van het nieuwe plein is samen met de R.K. parochie en het Medisch Centrum Schalkwijk gemaakt. Het plein transformeert van parkeerplaats naar een plek met houten tafels en lange banken onder de monumentale plataan. Met deze nieuwe inrichting kunnen Schalkwijkers en recreanten elkaar ontmoeten, even uitrusten of genieten van de landelijke omgeving. Het plan voorziet ook in een doorgaand voetpad langs de Jonkheer Ramweg. Hiermee wordt de verkeersveiligheid voor bewoners en schoolgaande kinderen aanzienlijk verbeterd.  

Meer recreatiemogelijkheden

Het initiatief en de financiering van de herinrichting van het plein komt voort uit het project om de Nieuwe Hollandse Waterlinie weer beleefbaar en toegankelijk te maken. Op het Eiland van Schalkwijk ligt een belangrijk deel van die Waterlinie. Zo wordt er nu gewerkt aan een kanoroute en een fiets-en wandelroute. Deze gaan in principe lopen vanaf Lunet aan de Snel aan het inundatiekanaal, naar de R.K. kerk Heilige Michaël aan de Jonkheer Ramweg in Schalkwijk.  

Authors: Gemeente Houten

Read more https://www.houten.nl/nieuws/bekijk/artikel/vernieuwd-kerkplein-voor-schalkwijk/