woensdag, 19 maart 2014 07:30

Dit jaar geen Cultuurnacht

Al acht keer stond Houten eind maart of begin april in het teken van cultuur. Tijdens de Cultuurnacht traden verspreid door Houten uiteenlopende artiesten op en gaven kunstenaars een expositie. Een negende editie zal er voorlopig niet komen, want dit jaar gaat de Cultuurnacht niet door.

De slechte economische situatie heeft ervoor gezorgd dat de Cultuurnacht niet door kan gaan”, vertelt Fleur Esmeijer, secretaris van Cultuurnacht Houten. “Het lukte ons niet om voldoende sponsors te vinden. Dat is in deze tijd ook gewoon heel erg lastig.”
De beslissing om de Cultuurnacht niet door te laten gaan, maakte de organisatie niet zomaar. “We hebben tot het allerlaatste moment gekeken of we het niet toch door konden laten gaan. Zo’n leuk project laten we natuurlijk niet zomaar vallen. We vinden het echt vreselijk jammer.”
De Cultuurnacht bracht elk jaar heel wat mensen op de been. Vorig jaar bezochten zo’n 1500 Houtenaren diverse optredens in het Oude Dorp, Enter en Cultuurhuis 
Schoneveld. 
Dat de Cultuurnacht dit jaar niet doorgaat, wil niet zeggen dat er nooit meer een vervolg komt. De organisatie hoopt vurig dat het evenement volgend jaar gewoon weer op het programma staat, maar dan wel met een ander bestuur aan haar zijde. “Het oude bestuur trekt zich terug en maakt ruimte voor nieuwe bestuursleden. Het is tijd voor nieuw bloed; nieuwe mensen met 
nieuwe ideeën.”

Geïnteresseerde bestuursleden kunnen mailen naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/maart/19/dit_jaar_geen_cultuurnacht