zondag, 23 maart 2014 13:19

Wijkmusical de Gaarde “Boom luister je wel?”

Wijkmusical de Gaarde “Boom luister je wel?” tekst Frank Gesink / foto's Peter de Vlieger

Op zaterdag 22 maart werd in sociaal-cultureel centrum Nieuwoord een wijkmusical vol persoonlijke verhalen en spontane liedjes gehouden. Deze droeg de titel Boom luister je wel? en was een samenwerking tussen twaalf wijkbewoners van de wijk De Gaarde en jongerentheatergroep Shine. Twaalf witte, houten stoelen stonden voor het in grote getale toegestroomde publiek en daarachter allerlei muziekinstrumenten en een denkbeeldige boom, met walnoten op de grond. Het licht ging uit.

In de toespraak vooraf krijgen we te horen wat de achterliggende gedachte is van deze musical; Losjes gebaseerd op het principe van “Man Bijt Hond” werkten wijkbewoners van De Gaarde samen aan het script van de musical, terwijl ze elkaar leerden kennen, bij elkaar aten en verhalen vertelden.
Een script waarin een walnotenboom het middelpunt vormt. Iedereen in de wijk kent de boom en deze vormt een luisterend oor voor de bewoners, als andere mensen geen zin of tijd hebben om te luisteren. Luisteren naar elkaar wordt er in deze musical juist wel gedaan.
Met zijn allen de dag beginnend in ochtendjassen, verteld iedereen zijn verhaaltje en zo krijgen we een kijkje in zomaar één dag in de wijk. Door middel van poëzie, dans, veelal zelfgespeelde muziek en zelfs een Powerpoint presentatie worden aan de toeschouwer deze verhalen verteld, waar de nadruk vooral ligt op samenhorigheid en het wijkgevoel. Het publiek kijkt vol bewondering toe en danst- klapt- en zingt mee.
Op het eind van de musical gingen de badjassen weer aan, het licht uit. De verhalen waren verteld en het publiek kon met een goed gevoel naar huis.  

musical deGaarde01.jpgmusical deGaarde02.jpgmusical deGaarde03.jpgmusical deGaarde04.jpgmusical deGaarde05.jpgmusical deGaarde06.jpgmusical deGaarde07.jpgmusical deGaarde08.jpgmusical deGaarde09aa.jpgmusical degaarde10.jpgmusical deGaarde11.jpgmusical deGaarde12aa.jpgmusical degaarde13.jpgmusical deGaarde14.jpg