donderdag, 17 april 2014 13:23

Ruimte voor de samenleving: Houten op zoek naar nieuwe bestuursstijl

D66, VVD, CDA en PvdA in Houten nodigen u uit om op dinsdag 6 mei mee te denken en praten over het thema ruimte voor de samenleving: op zoek naar een nieuwe bestuursstijl. Het is de eerste van een serie bijeenkomsten, waarbij één ding vaststaat: voor het ontwikkelen van een nieuwe bestuursstijl bestaat geen blauwdruk, het is een proces waarin overheid en samenleving samen op zoek moeten naar hoe ze dit gaan vormgeven.

Direct na de gemeenteraadsverkiezingen zijn de gesprekken gestart over het vormen van een nieuw gemeentebestuur. Hierbij hebben álle politieke partijen in Houten aangegeven dat zij werk willen maken van een nieuwe bestuursstijl. Een stijl die ruimte biedt voor maatschappelijk initiatief en ondernemerschap.

Je ziet in Houten steeds meer voorbeelden van groepen in de samenleving die niet langer wachten tot de overheid of een andere instelling een maatschappelijke opgave aanpakt, maar die zelf aan de slag gaan. De KrachtFabriek en Houtense Helden zijn hier goede voorbeelden van. In het proces van de toekomstvisie Houten 2025 is deze beweging ook al gesignaleerd.

De wens om als gemeente op deze ontwikkeling in te spelen, vormt de aanleiding voor een eerste bijeenkomst op 6 mei. Daar wil de politiek met inwoners, instellingen en bedrijven in gesprek over wat er op dit punt in Houten gaande is. Waar zit de zichtbare en verborgen veranderkracht in Houten en hoe kunnen wij die gezamenlijk versterken?

Voor de bijeenkomst is een aantal sprekers uitgenodigd om een inleiding te verzorgen. Maar de hoofdmoot van de avond is het gesprek met inwoners, instellingen en bedrijven en een openbaar debat waar alle politieke partijen in Houten aan deel kunnen nemen.

De bijeenkomst is op dinsdag 6 mei in College de Heemlanden, De Slinger 48. Aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur). Afsluiting uiterlijk 21.30 uur.

Aanmelden

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers, vragen wij u om u vooraf aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vragen naar aanleiding van deze uitnodiging kunt u terecht bij Eric van Vliet,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Authors: Gemeente Houten

Read more https://www.houten.nl/nieuws/bekijk/artikel/ruimte-voor-de-samenleving-houten-op-zoek-naar-nieuwe-bestuursstijl/