maandag, 12 mei 2014 20:29

Rotonde sponsoring

In mei 2013 heeft het college de beleidsnota Reclame in de openbare ruimte vastgesteld. Een van de onderdelen van deze nota is het laten sponsoren van de rotondes binnen de gemeente. Het was de wens van het college om daarbij voorrang te geven aan de samenwerking met lokale ondernemers. En dat is gelukt!

Inmiddels heeft de gemeente een overeenkomst getekend met Arrow Reclame uit Houten. Dit bedrijf, vertegenwoordigd door dhr. B. Weerdestijn, gaat de komende vijf jaar de rotondes in Houten exploiteren. Zij biedt bedrijven de mogelijkheid om een reclamebord op een van de rotondes te plaatsen. Het hoveniersbedrijf Grift Groen zal de rotondes in opdracht van Arrow opnieuw inrichten en het groen onderhouden.

Uiteraard stelt de gemeente, in het kader van de verkeersveiligheid, eisen aan de inrichting van de rotonde en de reclameborden. Een duidelijk voorbeeld van een win-win situatie. Arrow krijgt de mogelijkheid de rotondes te exploiteren, het bedrijfsleven kan de naamsbekendheid vergroten door op de rotondes te adverteren en de gemeente hoeft het onderhoud van de rotondes niet meer te bekostigen. Daarnaast zal de aanblik van de rotondes een stuk beter worden dan het nu is.

Vooralsnog zijn de rotondes op De Rede, de twee meest westelijke rotondes op De Koppeling en de rotonde bij het busstation in de overeenkomst opgenomen. Arrow hoopt dit voorjaar de exploitatie en de inrichting van de rotondes af te ronden. Nog voor de zomer kunt u dan genieten van hoogwaardig ingerichte rotondes in Houten. Met vragen over uw bedrijfsreclame op één van de rotondes kunt u contact opnemen met Arrow Reclame, tel. nr. 030-6350250.