donderdag, 22 mei 2014 10:37

Publieksdag Verbindingsweg Houten - A12 (N421)

Het bouwterrein van het project Verbindingsweg Houten - A12 (N421) wordt zaterdag 24 mei gedeeltelijk opengesteld voor publiek. Dit gebeurt in het kader van de landelijke Dag van de Bouw.

Uitnodiging Dag van de Bouw

Bouwconcern Dura Vermeer organiseert op 24 mei een kijkje achter de schermen op de bouwlocatie in Bunnik en Houten. Tussen 10:00 en 16:00 uur is iedereen welkom om interessante onderdelen van de bouw van een nieuwe weg te bekijken. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor kinderen; ze kunnen springen op het springkussen en schatgraven.

Aanleg N421

In opdracht van de provincie Utrecht bouwt Dura Vermeer een tweede aansluiting van Houten op de A12, tussen de Rondweg Houten en de A12 ter hoogte van Bunnik. In april 2015 is de weg klaar voor gebruik. De weg wordt op een laag niveau aangelegd en is op die manier zo goed mogelijk ingepast in het landschap. De bouw van twee tunnels en een viaduct over de Parallelweg en de A12 maken deel uit van dit project.

Bouw tunnels en viaduct

Tijdens de Dag van de Bouw legt de aannemer uit hoe zij de weg, de tunnels en het viaduct bouwt. Ook kunt u zien hoe de archeologische vondsten van de Romeinse Limes worden verbeeld in de tunnel Achterdijk.

Kijklocaties

  • Langs het tracé van de N421kunt u op twee bouwlocaties de werkzaamheden van dichtbij bekijken:
  • Fietstunnel Binnenweg in Houten (ingag nabij Binnenweg 19)
  • Viaduct Parallelweg in Bunnik (ingang nabij Parallelweg 11)

Zie hiervoor ook bijgaand kaartje.

Let op: Wij raden u aan om op de fiets te komen, parkeerplaatsen zijn erg beperkt. Wij adviseren u stevige, dichte schoenen te dragen.

NB: Het werkterrein aan de Achterdijk in Bunnik is deze dag niet opengesteld.

Meer informatie

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven dat elk jaar wordt gehouden op verschillende bouwlocaties door het hele land. Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl 

Achtergrondinformatie over en een animatie van de nieuwe weg kunt u vinden op: www.provincie-utrecht.nl/n421 

Authors: Gemeente Houten

Read more https://www.houten.nl/nieuws/bekijk/artikel/publieksdag-verbindsweg-houten-a12-n421/