dinsdag, 03 juni 2014 07:21

Houten samen met Utrechtse gemeenten op Provada

‘Ontdek de kracht van de regio Utrecht’ - dat is het motto waaronder Houten zich met negen andere Utrechtse gemeenten op 3, 4 en 5 juni presenteert op de vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI. De regio Utrecht is voor de tweede keer tot de meest competitieve regio van Europa uitgeroepen. Houten levert daaraan al jaren achtereen een belangrijke bijdrage. De bezoekers van de beurs - investeerders, ontwikkelaars of eindgebruikers - kunnen die kracht van de regio op de beurs zelf ontdekken.

Dit jaar presenteren de tien Utrechtse regiogemeenten - de negen stadsregiogemeenten plus Woerden – zich voor het eerst gezamenlijk. Zo kunnen investeerders en ondernemers het gevarieerde aanbod van de regio als een samenhangend geheel ervaren. Uiteindelijk is de hele regio gebaat bij vastgoedontwikkelingen en investeringen in elk deel van de regio.

Virtuele fietstocht

Een speciale aandachttrekker in de regionale stand is een racefiets, een knipoog naar de Utrechtse Tourstart van 2015. Als een bezoeker op de fiets begint te trappen, ziet hij op een beeldscherm virtueel de regio aan zich voorbijtrekken, vanuit het perspectief van een fietser.

Samenwerking

De regionale stand op de Provada is een samenwerking van de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Woerden en Zeist. Tijdens de drie beursdagen zijn verschillende regiobestuurders en wethouders aanwezig op de stand. Burgemeester Wouter de Jong en wethouder Economische Zaken Herman Geerdes vertegenwoordigen Houten. Details en de actuele agenda zijn te vinden op de website van de Utrechtse regio.

Authors: Gemeente Houten

Read more https://www.houten.nl/nieuws/bekijk/artikel/houten-samen-met-utrechtse-gemeenten-op-provada/