woensdag, 18 juni 2014 07:33

Nieuwe wandel-en fietsroutes langs de Nieuwe Hollands Waterlinie

Nieuwe wandel-en fietsroutes langs de Nieuwe Hollands Waterlinie Paul van der Klei Fotografie

Bent u op zoek naar een mooie fiets- of wandelroute dicht bij huis? Fiets of wandel dan één van de nieuwe VVV-routes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De routes voeren u door een prachtig afwisselend polder- en rivierenlandschap en langs de diverse forten en verdedigingswerken.

Genieten van de waterlinie

De wandelroute ‘Rondje Vreeswijk’ (10 km) is volledig verhard. Daardoor is deze ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De wandelingen ‘Rondje Linielanding’ (10 of 16 km) en ‘Rondje Liniepontje’ (10 km) zijn gedeeltelijk onverhard. De Liniepont vaart op de Lek langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen Werk aan de Groeneweg (Houten), Werk aan het Spoel (Culemborg) en Fort Everdingen (Vianen). Kijk voor actuele vaartijden op www.uiterwaarde.nl. De fietsroute ‘Langs de Lek, Waterlinie en Liniepont’ loopt ook aan de noord- en de zuidkant van de Lek. Via het fietsknooppuntensysteem zijn vanaf het startpunt bij Streektransferium Linielanding twee afwisselende routes gemaakt door de gemeenten Houten, Nieuwegein, Vianen en Culemborg. De fiets- en wandelroutes zijn één van de activiteiten om een breed publiek te laten genieten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarom worden samen met bewoners, ondernemers en grondeigenaren stapsgewijs activiteiten en arrangementen ontwikkeld. De samenwerking met verschillende partijen heeft geleid tot deze routes.

Folders en Apps

De routefolders zijn verkrijgbaar bij de VVV Houten, VVV-i punt Fort bij Vechten (Bunnik) en Streektransferium Linielanding (langs de A27, afslag Nieuwegein). De wandelroutes zijn ook beschikbaar in de app ‘Wandelen’ . Vanaf half juli zijn alle wandelroutes ook voorzien van bewegwijzering.