zaterdag, 05 juli 2014 13:42

Excursie in de Kromme Rijnstreek levert mooie plaatjes op

Op vrijdag 4 juli waren verschillende raadsleden ingegaan op de uitnodiging van Gebiedscoöperatie O-gen voor een excursie in de Kromme Rijnstreek. Het doel van de excursie was te zien hoe de samenwerking binnen de gebiedscoöperatie in de praktijk werkt, kennisnemen van enkele activiteiten, in gesprek gaan met ondernemers, belangenvertegenwoordigers, terreineigenaren, en collega's over de zaken waar zij tegenaan lopen.

Directeur Gerard van Santen van O-gen was helaas verhinderd, in zijn plaats verwelkomde voorzitter van de Gebiedscommissie Kromme Rijn Herman Geerdes de aanwezigen met hun komst. Ook Guus Beugelink, hoogheemraad HDSR was blij met het grote aantal belangstellenden.

Met de bus werden verschillende locaties aangedaan: zo kon er een blik geworpen worden op de werkzaamheden op het Werk aan de Korte Uitweg, werd stilgestaan bij de herstelwerkzaamheden bij het Werk aan de Groene weg en werd een bezoek gebracht aan het kersenmuseum in Cothen. Uiteraard werd op alle locaties toelichting gegeven door initiatiefnemers of mensen van de gemeente.

De excursie werd besloten met een vaartocht over de Kromme Rijn met de Pont van het Landschap. Het prachtige weer zorgde voor mooie plaatjes; al met al een interessante excursie waarin duidelijk werd op welke manier O-gen en HDSR een bijdrage leveren aan onze mooie streek.

Werkzaamheden Werk aan de Korte UitwegWerkzaamheden Werk aan de Korte Uitweg

Werkzaamheden bij het Werk aan de Korte Uitweg

Loopgraven, Kazematten en water als verdedigingslinieLoopgraven, Kazematten en water als verdedigingslinie

Mooie plaatjes bij het Werk aan de Groeneweg

Kersenmuseum Cothen

Heuen bij het kersenmuseum in Cothen

Theo Vernooij verteltBij het kersenmuseum Cothen

Theo Vernooij vertelt over zijn projecten rond zijn bedrijf

Varen over de Kromme RijnOoievaar langs de route

Varen over de Kromme Rijn waarlangs ook een ooievaar te zien was

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/69687/