zondag, 06 juli 2014 10:00

Criminaliteit in Houten in juni

Zoals u gewend bent op deze site ook nu weer een overzicht van de criminaliteit in Houten in de afgelopen maand. Eerst nog een correctie op de cijfers van mei; het aantal inbraken in woningen en auto's werden beide omhoog bijgesteld zodat het eindtotaal op 13 autoinbraken en 3 woninginbraken (en 1 poging) uitkwam.

Juni was vergelijkbaar: er werden 5 woninginbraken (geen pogingen) en 13 autokraken gerapporteerd. De relatief rustige maand mei werd gelukkig doorgetrokken.

Waar werd ingebroken in juni?

Omdat het jaar nu halverwege is kijken we ook hoe we er voor staan ten opzichte van vorig jaar.

Criminaliteit 2014 vs 2013

In bovenstaande grafiek is goed te zien dat het aantal inbraken in vijf van de zes maanden lager lag dan in 2013. Alleen in maart werd er dit jaar meer ingebroken, waarbij maart ook extreem te noemen is. Het gevolg hiervan was dat de criminaliteit tot en met maart opgeteld 11% hoger was dan in 2013. Door de ontwikkelingen van de laatste drie maanden is de vergelijkingslijn onder de 100% gegaan. Het aantal inbraken is halverwege het jaar daarmee 8% lager dan in 2013. Het gaat dus de goede kant op, maar waakzaamheid is geboden.

De zomer is weer begonnen, deuren en ramen worden geopend om te luchten: een uitnodiging voor gelegenheidsdieven. Ook in de vakantieperiode is het oppassen: inbrekers gaan vaak niet met vakantie en kijken goed rond wie wel weg is. Op http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/preventietips/veilig-op-vakantie/ kunt u allerlei tips vinden om de kans dat er bij u wordt ingebroken te verkleinen.