zaterdag, 12 juli 2014 19:30

Kampioenschap pupillen 1 honkbal

Op zondag 13 juli heeft ons pupillen 1 honkbalteam in het voorlaatste weekend van de competitie het kampioenschap in de derde klasse G veroverd door twee spannende wedstrijden bij en van de pupillen van UVV te winnen. Het team gaat na de zomerstop in de tweede klasse spelen.

UVV gaf in de eerste wedstrijd erg goed partij. In hun eerste slagbeurt scoorden ze meteen een punt. Gelukkig maakten de Draken er vervolgens ook meteen twee, maar erg veilig voelt dat tegen zo'n tegenstander natuurlijk niet. De Draken wisten hen in de volgende twee slagbeurten gelukkig effectief te beletten nog eens te scoren. Zelf bleken ze in de derde en laatste inning ook aan slag voldoende op dreef om nog eens twee punten te scoren. Waarmee de eerste pot winnend met 4-1 werd afgesloten. De wedstrijd was overigens live via het internet te volgen en kan daar nog steeds worden bekeken via deze link: eerste wedstrijd Houten Dragons - UVV Klik rechtsboven op 'replay' en geniet!

 Na een korte pauze werd een tweede wedstrijd gespeeld. Gelukkig wilden de beide scheidsrechters van UVV ook deze wedstrijd begeleiden. Dit keer bleek het krachtsverschil groter. De eerste slagbeurt van de Draken liep zo goed dat 7 punten werden gescoord en iedereen aan slag kwam vóórdat de slagbeurt om die reden reglementair werd beëindigd. UVV scoorde in haar eerste slagbeurt ook een punt, maar werd al snel afgestopt dankzij onder andere een schitterende vangbal van Sem. die net als twee andere spelers van pupillen 2 een zeer waardevolle bijdrage aan de wedstrijden leverde. Petje af! Toen de Draken vervolgens in de tweede en laatste slagbeurt nog eens 5 punten scoorden en opnieuw bijna allemaal aan slag kwamen, was het eigenlijk wel gebeurd. Mathijs, ook zo'n geweldige invaller van pupillen 2, hield als pitcher UVV knap in toom. De wedstrijd eindigde daarmee in 1-12 in het voordeel van de Draken. Ook deze wedstrijd werd live gevolgd door afwezige verwanten en andere fans en kan daar nog steeds worden bekeken:  tweede wedstrijd UVV - Houten Dragons

 Nadat UVV het team bij de line up als eerste sportief feliciteerde met het behalen van het kampioenschap werden de alle spelers door hun coaches terecht uitgebreid gecomplimenteerd voor hun prestatie. Het team kreeg uit hun handen een prachtige beker. Bovendien kreeg elke speler een mooi herinneringsplaatje waarin ook het eigen lidnummer werd gegraveerd. Erg leuk (én handig!).

 Tot slot werden de spelers en coaches door het bestuur en de Technische commissie gefeliciteerd met dit fantastische resultaat én de manier waarop dat door hen werd bereikt. Het is heel goed om te zien wat met plezier en inzet kan worden bereikt. De vereniging is trots op de manier waarop dit team draait en heel blij met het door het team behaalde resultaat!

Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/club-nieuws/372-kampioenschap-pupillen-1