zondag, 03 augustus 2014 12:56

Zomerschool 2014 bruist volop

Met een zonovergoten zomer kan het niet meer stuk. De Senioren Zomerschool is ruim 2 weken van start met 24 activiteiten voor 55 plussers, georganiseerd door de 17 vrijwilligers van de werkgroep Senioren Zomerschool. Voor deze 24 activiteiten zijn zo'n 1234 inschrijvingen ontvangen, dat zijn per activiteit gemiddeld 52 deelnemers. Bij de Zomerschool doe je het samen en gaan deuren open die anders gesloten blijven.

Daarom ging dit seizoen van start met een bezoek aan het Gemeentehuis en een rondleiding in de Bibliotheek. Ook de famillie van der Hoek deed dit dit jaar weer mee: ‘’Wij hebben op zes activiteiten ingeschreven. Het is elk jaar -we doen nu voor de tweede keer mee- leuk om dingen uit te zoeken waar je anders niet komt. We zijn vooral erg nieuwsgierig hoe zo’n gemeente als organisatie werkt. Deelnemen is erg leuk: je komt op verrassende plekken en je ontmoet mensen die daarna bekenden voor je zijn. Het sociale aspect en de saamhorigheid zijn bij de Zomerschool erg groot.’’
Daar is de heer Van Eck het helemaal mee eens: ‘’Voor mij is dit het derde jaar. Ik wil wel eens zien wat er allemaal achter de balie gebeurt. Normaal gesproken kom je hier niet: vandaag dus wel.’’
Ook het KNMI was dit jaar weer een topper. Meer dan 50 deelnemers hebben een kijkje achter de schermen gekregen bij dit Koninklijke instituut waar men dagelijks bezig is met het onderzoeken van het weer en de algemene weersverwachting maakt.

Een nieuwe activiteit in het programma is een schilderworkshop waar deelnemers hun creativiteit kwijt konden op het doek. Kunstenaars Frank Donkers en Eelke Bruinzeel van www.donkerbruinejas.nl gaven een workshop aan zowel beginners als gevorderden. Habion was deze middag gastheer. Zij zorgden voor de ruimte, koffie, koek en lunch. Het was een zeer geslaagde dag, wat resulteerde in 3 grote kunstwerken waar de 27 schilderijtjes van de deelnemers in zijn verwerkt. Deze kunstwerken worden tot 30 augustus in Markant geexposeerd. Tijdens de gezamenlijke SeniorenZomerschool afsluiting met film in Theater aan de Slinger op zaterdag 30 augustus zijn dan deze schilderijen in het theater te bewonderen.

Meer informatie? Kijk dan op www.zomerschoolplus.nl of bel 030 - 63 64 255.