zaterdag, 13 september 2014 00:00

Week van de wijkgesprekken wmo en jeugd

Bent u ouder van een kind dat extra ondersteuning of zorg nodig heeft? Heeft u een beperking waardoor u ondersteuning nodig heeft om actief te blijven? Bent u mantelzorger van een kind, ouder, familie of buur? Of bent u gewoon geïnteresseerd in de veranderingen die gaande zijn in de zorg en ondersteuning in Houten? Kom dan langs en praat mee!

De gemeente heeft uw mening, ervaringen en ideeën nodig om de nieuwe taken die op ons afkomen, zo goed mogelijk in te vullen.

Vanaf januari 2015 is de gemeente namelijk verantwoordelijk voor alle vormen van Jeugdzorg en voor de ondersteuning van ouderen en mensen met een beperking (nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Tijdens de Week v/d wijkgesprekken kunt u meepraten over onder meer:

  • Ondersteuning op maat: wat is voor u belangrijk?
  • Mijn kind wordt 18, en dan?
  • Eigen regie… wat betekent dat eigenlijk?
  • Ben ik in beeld: hoe wordt de cliëntenparticipatie geregeld?

Tijdens de bijeenkomsten kunnen we geen antwoorden geven over uw persoonlijke situatie. Dat kan pas eind dit jaar. We zijn nu op zoek naar uw zorgen, ervaringen en meningen. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook onderwerpen inbrengen die u zelf belangrijk vindt of waar u (later) meer over wilt weten. In november en december organiseert de gemeente extra bijeenkomsten over een bepaald thema of voor een specifieke doelgroep.

Bijeenkomsten

Datum

Wijk

Locatie

Adres

Ma 29 september

Houten Noordoost

gemeentehuis

Onderdoor 25

Di 30 september

Houten Noordwest

Zalencentrum De Roskam

Plein 25

Wo 1 oktober

Houten Zuid

Dienstencentrum Lorech

Hollandsspoor 37

Do 2 oktober

Schalkwijk, Tull en ’t Waal, ‘t Goy

Dorpshuis De Wiese

De Wiese 2, Schalkwijk

Alle bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 22 uur ’s avonds.

Aanmelden

U kiest welke datum en locatie u het beste uitkomt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (030) 63 92 611. Meer informatie op www.houtenmetelkaar.nl