dinsdag, 04 november 2014 00:00

Inhoud cursussen

De Senioren Sportpas biedt voor €7.50,- diverse sportcursussen aan voor senioren.
Wat de cursussen precies inhouden is lees je hier.

Dans & Conditie van dansschool Olga van Koningsbrugge

Werken aan conditie, kracht, souplesse en teven het heerlijke gevoel van dansen ervaren? Dan is Dans & Conditie echt iets voor u! Geen moeilijke passen, wel lekker zweten op muziek.

Yoga en T’ai chi van Amadorra

Als het lichaam moeite heeft tijdens een hatha les is deze lichtere vorm een optie. Geen moeilijke, zware oefeningen of series. Wel soepel worden en blijven, ademhaling verbeteren en ontspannen. Heb je een blessure of fysieke klachten of ben je wat ouder, probeer dan eens deze les.

Wat je ziet als iemand Taiji Quan beoefent, is een set langzame, ontspannen uitgevoerde, vloeiende bewegingen. Waar het op neer komt als je met Taiji begint, is dat je geconfronteerd wordt met je eigen motoriek, met je eigen lichaam. Je komt er achter dat je op een ‘verkeerde’ manier beweegt en op een ‘verkeerde’ manier ademt. De mens in het Westen heeft zich aangeleerd om alles vanuit de armen te doen en door dingen als stress, druk, tijdsdruk, volle agenda’s is men ‘hoog’ gaan ademen.

Praktisch gezien is Taiji Quan een ideale manier om een verloren gegaan contact met je lichaam te herstellen. De Taiji leert de mens weer bewegen vanuit de benen en het middel, laag te ademen in de buik. De bewegingswijze en principes zijn op allerlei gebieden toepasbaar: voetballen, dansen, werk, huishouding, dus gewoon in het dagelijks leven.
Het tweede uur van T’ai Chi is voor mensen met minder goede beweeglijkheid.

Fitness bij Piazza Sport

Senioren gym, 50- of 65 plussers fitness, hoe u het ook wenst te noemen. Een ding is zeker; dit is een activiteit voor hen die overdag de tijd hebben omdat ze allang uitgewerkt zijn en dus de tijd hebben voor nu iets aan de conditie of aan het bewegen te doen. Na een lekker uur sporten/trainen kunt u vrijblijvend gebruik maken van de saunafaciliteiten. En tijdens de eerste training van de maand krijgt u een gratis kop koffie!

Zwemmen bij Zwemschool de Startsprong

Het Trimzwemmen wat wij aanbieden bestaat uit oefeningen voor het gehele lichaam, met en zonder muziek en met en zonder materiaal.

Fysiofitness van Fysioworkshop

Fitness voor de 50+. Passende vitaliteits oefeningen voor ouderen waar o.a. aan lenigheid, conditie en spierversterking wordt gewerkt.

Tennis en jeu de boules door Sylva tennis Acedemy

Speelt u voor uw gezondheid of wilt u uw kleinzoon nog bijhouden? Weet u nog precies wie Michiel Schapers is? Slaat u elke week nog een balletje of wilt ue eens ervaren wat tennis is? Dan kan het goed zijn dat u tennisles leuk vindt! Tijdens deze 50+ cursus leert u hoe u het beste een rally kunt winnen hoe u op een ontspannen manier tennis onder de knie krijgt. In deze lessen werkt u samen met andere 50+ aan een specifieke slag en leert u onder leiding van een gediplomeerde trainer het tennisspel toepassen!

Daarnaast bieden we met de mensen die niet in de gelegenheid zijn om te tennissen, de mogelijkheid om op deze dag/tijdstip deel te nemen aan het jeu de boules. Dit wordt tevens bij TC Atalanta georganiseerd.

Fysiofitness en gratis bodycheck van Fysiovandaag

De trainingsprincipes van FysioVandaag worden ook in de topsport gebruikt. Wij geven u een goede basis om aan het verhogen van uw belastbaarheid te werken. In samenwerking met Piazza Sports bieden wij u de mogelijkheid om onder fysiotherapeutische begeleiding te trainen. Zes keer per week is er een (sport)fysiotherapeut aanwezig bij het trainen voor de individuele begeleiding van maximaal tien personen.

FysioFitness is voor:

  • mensen, die door bepaalde klachten en/of beperkingen minder belastbaar zijn (lage rug- en nekklachten, knieproblematiek en bekkeninstabiliteit).
  • Mensen met hart-, long- en vaatziekten, die onder controle staan van een specialist.
  • Mensen, die, al dan niet op verwijzing, een start willen maken met sporten.
  • Ex-cliënten, die elders uitbehandeld zijn en verdere hersteltraining wensen.
  • Mensen, die een opbouw naar werk- of sporthervatting willen.

* heeft u last van lage rugklachten? misschien is onze rugtriathlon iets voor u

Fysiotherapie screening
FysioVandaag ziet uw lichaam als het raderwerk van een uurwerkklok. Als één radar niet goed loopt, heeft dat gevolgen voor de rest van het raderwerk. Al die radertjes zullen nagekeken moeten worden om de oplossing van uw klacht te vinden.

Als u bij ons een afspraak maakt, starten we altijd met een intake/screening Wij stellen u een aantal gerichte gezondheidsvragen en voeren een fysiotherapeutisch onderzoek uit. Daarbij doen wij (als uw klachten dat toelaten) meerdere testen en metingen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw huidige conditie. Wij werken met gestandaardiseerde vragenlijsten om uw klachten te objectiveren. Al deze factoren samen bepalen uw individuele belastbaarheid. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan of advies opgesteld.

Nieuw! Per 1 juli starten wij met bekkenfysiotherapie!

Boksen en traptechnieken van sportschool Jellema

Het worden leuke, fanatieke trainingen waarin we boks en traptechnieken oefenen. Op de bokszakken en/of met een partner, geen full-contact. Geschikt voor dames en heren met en zonder ervaring